Prvi rezultat pregovora: Rusija drastično smanjuje borbena dejstva u pravcu Kijeva i Černigova

29.03.2022

12:27

0

Autor: 24sedam

U cilju povećanja međusobnog poverenja i stvaranja neophodnih uslova za dalje pregovore

Prvi rezultat pregovora: Rusija drastično smanjuje borbena dejstva u pravcu Kijeva i Černigova
ruska-vojska - Copyright Russian Defense Ministry Press Service via AP

Ministarstvo odbrane Rusije odlučilo je da drastično smanji borbena dejstva na kijevskom i černigovskom pravcu, saopštio je zamenik ministra odbrane Rusije Aleksandar Fomin nakon rusko-ukrajinskih pregovora u Istanbulu.

- S obzirom da pregovori o pripremi sporazuma o neutralnosti i nenuklearnom statusu Ukrajine, kao i o davanju bezbednosnih garancija Ukrajini prelaze na dela, uzimajući u obzir principe o kojima je razgovarano tokom današnjeg sastanka, Ministarstvo odbrane Rusije je u cilju povećanja međusobnog poverenja i stvaranja neophodnih uslova za dalje pregovore i postizanje krajnjeg cilja dogovora o potpisivanju navedenog sporazuma, doneta je odluka da se drastično, višestruko smanje vojne aktivnosti na kijevskom i černigovskom pravcu - istakao je Fomin.

Turkish Presidency via AP
 

- Polazimo od toga da će odgovarajuće ključne odluke biti donete u Kijevu i da bi trebalo da se stvore uslovi za dalji normalan rad - dodao je Fomin.

Kako je naveo, Generalštab Oružanih snaga Rusije detaljnije saopštiti o donetim odlukama po povratku delegacije u Moskvu.

Fomin je dodao i da Rusija poziva Ukrajinu da se strogo pridržava Ženevske konvencije o postupanju sa ratnim zarobljenicima i isključe torturu.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike