Hoće li i Džonson platiti za partijanje: Policija izrekla prve kazne zbog kršenja korona mera u premijerovoj rezidenciji

29.03.2022

12:12

0

Afera "partigejt"

Hoće li i Džonson platiti za partijanje: Policija izrekla prve kazne zbog kršenja korona mera u premijerovoj rezidenciji
Leon Neal/Pool via AP

Dvadeset ljudi biće kažnjeno zbog "partijanja" u rezidenciji britanskog premijera premijera Borisa Džonsona, kada su okupljanja bila zabranjena zbog strogih korona mera.

Policija neće imenovati pojedince ni potvrditi o kakvim se kaznama radi. Međutim, Dauning strit će objaviti da li je i Džonson među njima.    

Podsetimo, britanski premijer je slavio rođendan tokom prvog lokdauna u junu 2020. godine, kad su društvena okupljanja u zatvorenom bila zabranjena. Navodno je premijerova supruga Keri Džonson tada pomogla s organizacijom zabave. 

AP Photo/Jonathan Short, File
 

Podsetimo, britanska državna službenica Su Grej, koja je bila zadužena da ispita navode o zabavama koje su održavane u Dauning stritu tokom lokdauna, poetkom godine je u preliminarnom izveštaju od 12 strana utvrdila da pojedini događaji u premijerovoj rezidenciji tokom lokdauna nije trebalo da se održe dok drugima "nije trebalo da bude dozvoljeno da se razviju onako kako su se razvili".

Prekomerno konzumiranje alkohola nikada nije primereno na radnom mestu, navedeno je između ostalog.

Kako je Džonson najmanje desetak puta bio uhvaćen u laži, u februaru je objavio da se ukidaju sve korona mere u Britaniji.

Ipak, kako je počela ruska operacija u Ukrajini, o tzv. partigejtu se nije više toliko govorilo.

 

BONUS VIDEO

Glas Zaječara

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti