Nije bilo rukovanja, ali su svi optimistični: Ruska strana otkrila šta će se dogoditi ako se danas ne postignu rezultati (FOTO)

29.03.2022

08:43

0

Turska se nada pozitivnom ishodu pregovora

Nije bilo rukovanja, ali su svi optimistični: Ruska strana otkrila šta će se dogoditi ako se danas ne postignu rezultati (FOTO)
turska1 - Copyright Turkish Presidency via AP

Ruska strana očekuje prekretnicu i prvi značajan rezultat u pregovorima sa Ukrajinom u Istanbulu, javlja ruska agencija TAS S pozivajući se na jedan izvor upoznat sa pregovaračkim procesom.

Ako se danas, prema tvrdnjama tog izvora, ne postigne konačan rezultat, razgovori će biti nastavljeni u formatu video-konferencije.

- Mislim da ćemo se brzo pomeriti napred - dodao je isti izvor.

 

Bez rukovanja

Nova runda pregovora između Ukrajine i Rusije počela je danas u Istanbulu, objavio je savetnik ukrajinskog predsednika Mihailo Podoljak uz fotografiju turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana, koji se obratio svim učesnicima.

Erdogan je rekao da bi napredak u pregovorimaotvorio put za sastanak predsednika Rusije i Ukrajine, Vladimira Putina i Volodimira Zelenskog, i poručio da je došlo vreme da razgovori daju konkretne rezultate.

Mediji su preneli da se članovi dve delegacije nisu rukovali uoči početka nove runde pregovora.

- Bila je hladna dobrodošlica, bez rukovanja - izjavio je ukrajinski reporter, ne pojašnjavajući da li je prisustvovao sastanku delegacija ili su mu to rekli zvaničnici.

Podoljak je na Tviteru napisao da delegacije razgovaraju o "osnovnim odredbama pregovaračkog procesa", dodajući da "delegacije rade paralelno na čitavom spektru spornih pitanja".

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike