Meksički predsednik godinama pokušava da proda "boing" svog prethodnika: Konačno mu je našao novu namenu (FOTO/VIDEO)

29.03.2022

10:38

0

Niko nije hteo da kupi po punoj ceni

Meksički predsednik godinama pokušava da proda "boing" svog prethodnika: Konačno mu je našao novu namenu (FOTO/VIDEO)
avion-meksiko - Copyright AP Photo/Marco Ugarte, File

Meksički predsednik Andres Manuel Lopez Obrador je objavio da će se luksuzni mlaznjak njegovog prethodnika ubuduće privatno iznajmljivati za posebne prilike, poput venčanja i rođendana, nakon što je njegova vlada u poslednje tri godine pokušavala da ga proda, međutim, bez uspeha.

Mexico's Presidential Press Office via AP
 

- Avion će se iznajmljivati da bi mogao ostvarivati prihod - rekao je Lopez Obrador. Iznajmljivanje letelice za venčanja, rođendanske zabave ili za "putovanja ohrabrenja" (nagradna putovanja kompanija za dobar radni učinak radnika) omogućiće plaćanje troškova za njegovo održavanje, rekao je.

Nije uspeo da ga proda

Skladno dogovoru, avion će se nalaziti na novom aerodromu Meksiko Sitija u Santa Luciji, severno od prestonice, koji je vlada svečano otvorila prošle nedelje, rekao je predsednik, istakavši da državni službenici neće smeti da ga koriste.

Oglasivši prodaju aviona po ceni od 130 miliona dolara, Lopez Obrador je "boing 787 drimlajner" svog prethodnika Enrikea Penje Nijeta zadržao kao simbol političke korupcije i ekstravagancije. Međutim, do danas nije uspeo da nađe kupca koji bi bio spreman da plati punu cenu. 

 

BONUS VIDEO

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Index.hr

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike