Italijanski novinar kritikovao izveštavanje zapadnih medija: Laže se o Ukrajini, a o Beogradu ili Libiji se ćuti (VIDEO)

27.03.2022

12:35

0

Bjanki je otkrio šta je video u Marijupolju

Italijanski novinar kritikovao izveštavanje zapadnih medija: Laže se o Ukrajini, a o Beogradu ili Libiji se ćuti (VIDEO)
ukrajina Đorđo Bjanki - Copyright Profimedia/Youtube /Vasy Vasy_1

Italijanski novinar Ðorđo Bjanki kritikovao je zapadne zemlje da lažu o situaciji u Ukrajini. Između ostalog, Bjanki je primetio da danas mnogi žure da optuže Rusiju za eskalaciju tenzija.

Ipak, kada je reč o bombardovanju Jugoslavije, invaziji NATO trupa na Libiju, Irak, Siriju i Avganistan, Zapad je iz nekog razloga tvrdoglavo ćutao o tome i sada ne želi da se seća toga, kazao je novinar.

Što se tiče izveštavanja zapadnih medija o situaciji u Ukrajini, posebno u programima italijanskih televizija, ljudi se uglavnom trude da budu udaljeni i najčešće govore ni o čemu.

Bjanki je istakao da je takva taktika pogrešna u trenutnim uslovima i pozvao na donošenje odluke. 

- Morate da birate da li ćete ostati sa NATO ili protiv NATO, nema drugih opcija. Gde je istina, to je očigledno. Zagrizli su Rusiju, ali im je preteško. Oni lome zube, a mi smo u sredini - rekao je italijanski novinar. 

Bjanki je kazao da televizijski kanali koji od njega traže intervju i dobiju dvočasovnu verziju emituju samo 30 sekundi materijala. Istovremeno, ekskluzivni snimak koji je snimio u Mariupolju uopšte nije objavljen.

On je, takođe, kritikovao Italijane, koji su se žalili na samoizolaciju tokom pandemije koronavirusa i savetovao im da dođu u Donbas i vide šta znači imati hrabrosti i snage da se izdrži osam godina pod bombardovanjem.

Bjanki je optužio i one koji na TV govore o moralu, kao i da je ruski predsednik Vladimir Putin „zločinac“.

Tanjug/ Satellite image ©2022 Maxar Technologies via AP)
 

- Ovih dana je godišnjica uništenja Beograda. Ako je Putin zločinac, onda su Buš otac i sin, Obama, Bler, Klinton, Matarela zločinci - rekao je novinar.

Osvrnuo se i na uvođenje sankcija Rusiji.

- To je ludi svet u kome ste izgubili dodir sa stvarnošću. Borite se sa s*anjima protiv tenkova i bombi, Rusija se neće povući. Ona ne gubi, ona pobeđuje - naglasio je novinar.

Tokom putovanja u ukrajinski Marijupolj, kako je rekao, uspeo je da razgovara sa lokalnim stanovnicima koji su se žalili da su morali da budu u podrumima, pod vatrom neonacističkih bataljona.

Profimedia/Mikhail Tereshchenko/TASS
 

- Oni su ispraznili stanove da bi odatle pucali. To su neonacistički bataljoni. Otišao sam u njihove bivše baze, gde sam video kukaste krstove, knjige o SS-u, knjige o Musoliniju - objasnio je.

Govoreći o Ukrajini, Bjanki je istakao da je to „država koja je prestala da bude demokratska 2014. kao rezultat neonacističkog puča“. Novinar je optužio i aktuelnog predsednika zemlje, ističući da u njegovim rečima i obećanjima nema istine.

- Rusija nema problema, može da potraje. Ima žito, pšenicu, sirovine, naftu, gas, beskrajnu i slabo naseljenu teritoriju - zaključio je.

 

BONUS VIDEO

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike