Ilon Mask hoće da pokrene novu društvenu mrežu: Evo šta ga je navelo na taj potez

27.03.2022

08:44

0

Pokrenuo i anketu na Tviteru

Ilon Mask hoće da pokrene novu društvenu mrežu: Evo šta ga je navelo na taj potez
Ilon Mask - Copyright Patrick Pleul/Pool via AP

Glavni izvršni direktor Tesle, Ilon Mask, ozbiljno razmišlja o pokretanju nove društvene mreže što je poručio i na Tviteru.

Mask je odgovarao na pitanje tviteraša o tome razmišlja li o stvaranju nove platforme koja bi imala algoritam otvorenog koda i davala prednost slobodi govora, uz minimalnu propagandu.

Mask, i sam aktivni korisnik Tvitera, u poslednje vreme je kritičan prema toj društvenoj mreži i njenoj politici. Rekao je da kompanija potkopava demokratiju jer se ne pridržava načela slobode govora.

 

Postavio je i anketu u kojoj pita korisnike veruju li da se Tviter pridržava načela slobodnog govora, a više od 70 odsto odgovorilo je 'ne'.

- Posledice ove ankete biće važne. Molim vas, glasajte pažljivo - naveo je.

Bude li Mask odlučio da pokrene novu društvenu platformu, pridružiće se sve većem broju tehnoloških firmi koje se pozicioniraju kao šampioni slobode govora i nadaju se privući korisnike koji smatraju da im se se guši sloboda govora. 

Ipak, za sada se nijedna od tih kompanija, uključujući "Truth Social" Donalda Trampa, Tviterove konkurente "Gettr" i "Parler" i videoplatformu "Rumble", nije približila dosegu i popularnosti dosadašnjih "uobičajenih" mreža.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Agencije

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike