Ilon Mask odbio naređenja usmerena protiv Rusije: Nećemo to učiniti, osim ako smo na nišanu!

05.03.2022

07:50

0

Ranije ove nedelje, šef SpaceEksa je upozorio da postoje velike šanse da se njegov Starlink nađe "na udaru" u Ukrajini, gde je Rusija 24. februara pokrenula oslobodilačku akciju

Ilon Mask odbio naređenja usmerena protiv Rusije: Nećemo to učiniti, osim ako smo na nišanu!
Ilon Mask - Copyright AP Photo/Susan Walsh

Vlasnik kompanije SpaceEks (SpaceX) Ilon Mask izjavio je danas da su neke vlade, ali ne i ukrajinska, naložile njegovom satelitskom širokopojasnom servisu Starlink da blokira ruske informativne izvore i medijske kuće.

- Nećemo to učiniti osim ako smo na nišanu. Izvinite što smo apsolutne pristalice slobode govora - poručio je Mask na svom Tviter nalogu.

 

Ranije ove nedelje, šef SpaceEksa je upozorio da postoje velike šanse da se njegov Starlink nađe "na udaru" u Ukrajini, gde je Rusija 24. februara pokrenula oslobodilačku akciju.

Zatišje u Rusiji

Rusija je proglasila zatišje u Ukrajini kako bi bio omogućen izlazak civila iz Mariupolja i Volnovahe, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Prekid vatre je dogovoren sa ukrajinskom stranom i stupa na snagu danas u 10 sati po moskovskom, odnosno 8 po centralnoevropskom vremenu, prenosi RIA Novosti.

Prethodno je savetnik u kabinetu ukrajinskog predsednika Mihail Podoljak izjavio da Volnovahu želi da napusti oko 20.000 civila, a Mariupolj 200.000.

Te gradove trenutno kontroliše ukrajinska vojska, ali su u blokadi ruskih snaga.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike