Unapred se pripremali za borbe u gradovima, u sve umešani Britanci: Pronađeni dokumenti koji svedoče o vojnim planovima Ukrajine!

25.03.2022

13:29

0

Osim sertifikata o završenim obukama u kojima su učestvovali britanski instruktori, pronađen je i plan za izvođenje teorijskih vežbi za vojsku koja se tiče taktičke pripreme borbi u urbanim uslovima

Unapred se pripremali za borbe u gradovima, u sve umešani Britanci: Pronađeni dokumenti koji svedoče o vojnim planovima Ukrajine!
profimedia-0669087802 - Copyright Profimedia

Vojska Ukrajine pripremala se za borbe u urbanim uslovima u Donbasu, proučavajući taktiku dejstava kako prilikom odbrane, tako i ofanzive, navodi se u dokumentima koje je dopisnik Sputnjika pronašao u oslobođenom gradu Volnovahi u Donjeckoj oblasti.

Na mestu gde su se nedavno vodile borbe dopisnik Sputnjika je pronašao skrovište sa dokumentima mlađeg vodnika ukrajinskih trupa Borisa Kazarjana. Osim sertifikata o završenim obukama u kojima su učestvovali britanski instruktori, pronađen je i plan za izvođenje teorijskih vežbi za vojsku koja se tiče taktičke pripreme borbi u urbanim uslovima.

Vojni stručnjak Vladislav Šurigin smatra da takve šeme mogu ukazivati na to da se ukrajinska vojska spremala za proboj u Donjeck.

- To da su ih unapred spremali za gradske borbe, to je tačno. To diktira situacija u Donbasu i ogromna aglomeracija kakva je, u stvari, Donbas. Shodno tome, takva priprema ide u oba pravca: može se odvijati kako u pogledu odbrane – borbe u gradu, tako i u pogledu ofanzive – takođe borbe u gradu - rekao je Šurigin za Sputnjik.

Kako dodaje, pronađena dokumenta svedoče o tome da je ukrajinska vojska bila dobro pripremljena i da je pripremana za rat.

Sva dešavanja sa istoka Evrope i događaje u vezi sa njima možete pratiti iz minuta u minut u našem blogu uživo.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Sputnjik

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike