Lavrov otvoreno o potezima SAD i EU: Zapad je Rusiji objavio totalni hibridni rat, ali neće postići svoj cilj

25.03.2022

10:13

0

Ruski ministar spoljnih poslova naglasio je i da je napetost na međunarodnoj areni dostigla svoj vrhunac

Lavrov otvoreno o potezima SAD i EU: Zapad je Rusiji objavio totalni hibridni rat, ali neće postići svoj cilj
AP22069445888063 - Copyright AP Photo

Zapadne zemlje objavile su Rusiji totalni hibridni rat i više ne prikrivaju ciljeve koji podrazumevaju da se ruska ekonomija slomi, uništi i uguši, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

Takođe je rekao i da je Rusija konačno uvidela svo bezakonje koje Zapad sprovodi uvođenjem sankcija što pokazuje da su sve te zapadne vrednosti, o kojima tamošnji političari dugo godina pripovedaju, zapravo bezvredne.

- Kada vidimo sve to bezakonje, naravno da nam je jasno da su sve te vrednosti koje su naše zapadne kolege propovedale – bezvredne, a pre svega mislim na slobodu izražavanja, na tržišnu ekonomiju, na neprikosnovenost privatne svojine, kao i na pretpostavku nevinosti - naglasio je on.

Lavrov je naglasio i da je napetost na međunarodnoj areni dostigla svoj vrhunac i da je u toku kulminacija Zapada po pitanju obuzdavanja Rusije.

Evgenia Novozhenina/Pool Photo via AP
Sergej Lavrov

Ruski diplomata je, međutim, kazao i da se Rusija neće samoizolovati, te da će nastaviti da sarađuje sa svojim saveznicima.

- Ni o kakvoj izolaciji Rusije, a takav cilj je bio zadat od strane Zapada, neće biti ni reči. Štaviše, nećemo se ni samoizolovati jer imamo dosta prijatelja širom sveta, saveznika i partnera sa kojima radimo na svim kontinentima - kazao je Lavrov nakon pregovora sa predsednikom Abhazije Aslanom Bžanijom.

Sva dešavanja sa istoka Evrope i događaje u vezi sa njima možete pratiti iz minuta u minut u našem blogu uživo.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Sputnjik

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike