Sestre iz SAD otišle u Švajcarsku na eutanaziju: Prijatelji kažu da je neko umesto njih slao poruke i da je čitava priča mnogo bizarnija

24.03.2022

15:04

0

Autor: 24sedam

Brat Kal šokiran smrću Lile i Suzan

Sestre iz SAD otišle u Švajcarsku na eutanaziju: Prijatelji kažu da je neko umesto njih slao poruke i da je čitava priča mnogo bizarnija
sestre - Copyright Youtube/ABC15 Arizona

Dve "zdrave i srećne" sestre iz američkog Feniksa su otišle u Bazel, u Švajcarskoj, kako bi se podvrgle eutanaziji, odnosno, potpomognutom samoubistvu.

Odluka Lile Amuri i Suzan Frejzer šokirala je njihovog brata Kala Amurija (60).

Kako je rekao, poslednji put je razgovarao sa svojim sestrama nekoliko nedelja pre nego što su otputovale u Švajcarsku 3. februara, i nije bilo naznaka da će okončati život. Kaže da mu američke konzularne službe nisu otkrile na koji način su preminule njegove sestre.

- Niko drugi zapravo ne zna pojedinosti - rekao je za Independent.

Kada se 15. februara nisu pojavile na poslu, kolege su podigle uzbunu, bojeći se da su možda otete ili da ih neko drži kao taoce. 

Jedan od njihovih prijatelja, Dejvid Bilgari, smatra da su neke poruke koje su primali od sestara, sa njihovog puta u Švajcarskoj, izgledale kao da ih nisu one napisale.

- Sigurni smo da ih nisu one poslale. Najverovatnije je bio umešan još neko - uveren je.

Njihovu smrt potvrdio je američki konzulat u Švajcarskoj 18. februara.

Portparol Kabineta javnog tužioca Bazela, Mihael Luc, rekao je da su sestre umrle uz pomoć organizacije za potpomognuta samoubistva.

Amuri, koji živi u Njujorku, kaže da još pokušava da se pomiri s gubitkom sestara koje su bile jedini živi članovi njegove porodice.

- Nikad to neću preboleti. Još sam potresen, sada sam sasvim sam - dodao je.

Inače, asistirano samoubistvo legalno je u Švajcarskoj, pod određenim uslovima.

- U konkretnom slučaju, provere na licu mesta koje su izvršile vlasti otkrile su da se potpomognuto samoubistvo dogodilo u zakonskom okviru, tako da tužilac nije pokrenuo istragu - navedeno je.

 

 

Iz organizacije "Pegasus", koja pomaže ljudima da izvrše samoubistvo za 11.000 dolara, kažu da bilo ko ko želi da koristi njihove usluge mora dovesti sa sobom još jednu osobu, koja ih poznaje, kako bi ih kasnije identifikovala.

Ukoliko su sestre zaista išle u "Pegasus", ne zna se ko je sa njima bio.

Njihov brat tvrdi da nisu uopšte pominjale da će putovati sa još nekim.

Nije poznato šta je sestre navelo na ovaj potez jer nisu patile od neizlečivih bolesti ili nekih drugih zdravstvenih problema.

Iz "Pegasusa" kažu da prihvataju prijave iz svih krajeva sveta, ali ističu da ukoliko neko pati od depresije, upućuju ga u savetovalište. Smatraju da ukoliko osoba zaista dođe do tog trenutka da želi sebi da okonča život, "njihov kvalitet života zaista mora biti loš".

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike