Snimak Olbrajtove najbolje govori o mržnji koju je gajila prema Srbima (VIDEO)

23.03.2022

19:13

0

Autor: 24sedam

Mržnju koju je osećala prema našem narodu nije krila

Snimak Olbrajtove najbolje govori o mržnji koju je gajila prema Srbima (VIDEO)
profimedia-0640495868 - Copyright Profimedia

Bivša državna sekretarka Sjedinjenih Američkih Država umrla je danas u 84. godini

Medlin Olbrajt ostala je u Srbiji upamćena kao nemilosrdna žena. Kako je ona jedan od najglasnijih zagovornika bombardovanja Jugoslavije i nezavisnosti Kosova, ovo ime u našoj zemlji se i danas izgovara sa gorčinom, a njeni postupci su još neobičniji kada se u obzir uzme njena celokupna životna priča.

Mržnju koju je osećala prema našem narodu nije krila, tako joj se tokom promocije njene knjige u Pragu pred kamerama otelo i čuveno "Odvratni Srbi!"

Reč je o  događaju od 23. oktobra, 2012. kada su u red za potpisivanje knjige Medlin Olbrajt "Praška zima" stali i aktivisti češkog udruženja "Prijatelji Srba na Kosovu", ponudivši joj da stavi potpis na postere sa fotografijama žrtava NATO bombardovanja 1999. godine, na kratko i slikovito podsećanje na deceniju međunarodnog ponižavanja srpskog naroda, u čemu je imala istaknutu ulogu. Ona je to odbila i počela da viče na prisutne.

Na snimcima  čule su se i njene reči "Napolje! Napolje!" (eng. "Get out!"), kao i da češke aktiviste naziva ratnim zločincima.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike