Ubijao beskućnike po Njujorku i Vašingtonu: Ovako je policija pronašla pomahnitalog napadača (VIDEO)

17.03.2022

19:05

0

U hapšenju su učestvovali policajci iz nekoliko država, a bila je ponuđena i nagrada od 70.000 dolara

Ubijao beskućnike po Njujorku i Vašingtonu: Ovako je policija pronašla pomahnitalog napadača (VIDEO)
Njujork beskućnici - Copyright Youtube/PIX11 News; Twitter/NYPD NEWS

Američka policija uhapsila je Džeralda Brevarda III (30) koji se sumnjiči da je napadao beskućnike po Vašingtonu i Njujorku, ubivši dvoje njih.

Kako se navodi, uhvaćen je kada je policija dobila dojavu sa njegovim brojem telefona i korisničkim imenom naloga na Instagramu. Potom su istražitelji proverili njegove podatke o lokaciji kako bi ga smestili na mesta zločina.

Podsetimo, uhapšen je u Vašingtonu gde su ga ispitivali detektivi.

Policija u dva grada ranije je objavila više fotografija, uključujući snimak iz krupnog plana koji jasno pokazuje lice čoveka i pozvala ljude koji ga možda poznaju da se jave.

Brevardov otac je izjavio da se njegov sin dugo bori sa mentalnim problemima.

Osumnjičeni je optužen za prvostepeno ubistvo, napad sa namerom za ubistvo i napad opasnim oružjem.

U hapšenju su učestvovali policajci iz nekoliko država, a bila je ponuđena i nagrada od 70.000 dolara za hvatanje ubice. Osim što se sumnjiči za dva ubistva, veruje se da stoji i iza ranjavanja još tri beskućnika.

- Verujemo da su ubistva bila nasumična. Ne znam da li je poznavao te momke - rekao je policijski inspektor iz Vašingtona Robert Konti III.

Hronologija napada

Prvi napad se dogodio 3. marta oko pola 5 ujutru. Muškarac, koji je upucan nekoliko puta u donji deo leđa i rame, zavio je svoje rane i čekao oko 90 minuta pre nego što je pozvao policiju. Odveden je u bolnicu gde su mu konstatovane povrede koje nisu opasne po život. Žrtva je rekla da je napadač Afroamerikanac star 30 ili 40 godina i da je nosio crnu trenerku i crni pištolj.

Dana 8. marta, policija Vašingtona se odazvala pozivu da se čula pucnjava nadomak kampa beskućnika, nedaleko od mesta prvog napada.

Žrtva je bila, takođe, upucana nekoliko puta, ali zbog ozbiljnosti povreda, policajci nisu mogli da je ispitaju. I dalje se nalazi u bolnici.

I na tom mestu zločina pronađene su čaure kalibra .22.

Kamere su snimile osumnjičenog kako, samo nekoliko minuta nakon ispaljenih metaka, sedi na ivičnjaku i sluša muziku na mobilnom telefonu.

Narednog dana je izbio požar u Aveniji Njujork u Vašingtonu, a vatrogasci su tada pronašli ostatke beskućnika (54) Morgana Holmsa. Bio je izboden nekoliko puta i upucan najmanje dvaput. I tada su pronađene čaure istog kalibra.

U danima koji su usledili, beskućnici su postali meta i u Njujorku. 

U ranim jutarnjim časovim 12. marta, jedan beskućnik je spavao na Menhetnu kada je upucan jednom u ruku. Uveče, tog istog dana, pronađeno je telo neidentifikovanog muškarca.

Svedoci su dali slične opise osumnjičenog, baš kao i u prethodnim incidentima.

Vlasti su potom delile po ulici slike Džeralda Brevarda i tada su počeli da slede tragove.

Jedna osoba je osumnjičenog prepoznala i navela njegovo ime, broj telefona i nalog na Instagramu.

Kada su pregledali nalog na društvenoj mreži, policajci su mogli da vide da Brevard nosi odeću sličnu onoj koju su opisali svedoci.

Federalni agenti su ga konačno uhapsili 15. marta. Pokušao je da pobegne, ali nije daleko odmakao.

Nalazi se u zatvoru u Vašingtonu, bez mogućnosti kaucije.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike