Panika u Americi, aktivirane sve službe: Krije se među milionima ljudi, danima ide i ubija beskućnike po ulici (FOTO/VIDEO)

15.03.2022

09:09 >> 09:13

0

Policija traga za naoružanim muškarcem za koga kažu da je ubio petoro beskućnika u Njujorku i Vašingtonu

Panika u Americi, aktivirane sve službe: Krije se među milionima ljudi, danima ide i ubija beskućnike po ulici (FOTO/VIDEO)
Screenshot_1 - Copyright Printscreen / Twitter / NYPD

Policijska uprava Njujorka (NYPD), Vašington, DC Metropolitenska policijska uprava i Biro za alkohol, duvan, vatreno oružje i eksploziv najavili su kasno u nedelju istragu o nizu zločina od strane jedne osobe.

Policija u Njujorku nudi nagradu od 10.000 dolara za informacije koje budu rezultirale hapšenjem i osudom ubice, dok Metropoliten nudi 25.000, a ATF (Biro za alkohol, duvan, vatreno oružje i eksploziv) 20.000.

Prve tri pucnjave dogodile su se između 3. i 9. marta u Vašingtonu. Policija je otkrila najnoviju žrtvu u Vašingtonu dok je reagovala na požar koji je izbio u šatoru, pronašavši unutra čoveka koji je upucan i izboden nožem.

 

Službenici njujorške policije pronašli su dvojicu muškaraca koji su upucani 12. marta.

Jedan muškarac je pogođen u ruku dok je spavao na uglu ulice, dok je drugi ubijen nakon što je pogođen u glavu i vrat dok je spavao napolju.

- Naše zajednice u Vašingtonu i Njujorku su slomljene i uznemirene ovim gnusnim zločinima u kojima je pojedinac ciljao neke od naših najugroženijih stanovnika - rekli su gradonačelnik Njujorka Erik Adams i gradonačelnica Vašingtona Mjuriel Bauzer u zajedničkoj izjavi povodom ubistava.

 

- Srceparajuće je i tragično saznanje da pored svih opasnosti sa kojima se suočavaju stanovnici, sada imamo hladnokrvnog ubicu na slobodi, ali smo sigurni da ćemo ga skloniti sa ulice i privesti pravdi - dodaje se u izjavi.

Njujorška policija je naložila policajcima da obaveste beskućnike o potencijalnom ubici, pozivajući se na interni dopis.

Metropoliten policijska uprava i njujorška policija nisu ponudili dodatne podatke o toku istrage.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike