"Muž prve dame je dobio koronu": Bajden ponovo briljirao, novi gaf sve zbunio (VIDEO)

16.03.2022

13:35

0

Autor: 24sedam

Ne prođe dan da ne pogreši nešto

"Muž prve dame je dobio koronu": Bajden ponovo briljirao, novi gaf sve zbunio (VIDEO)
Tan2022-2-27_164426963_0 - Copyright AP Photo/Alex Brandon

Američki predsednik, Džo Bajden, napravio je još jedan gaf, što je sada već postala svakodnevica.

Naime, potpredsednicu SAD Kamalu Haris nazvao je prvom damom, a onda se potpuno pogubio kada je trebalo da objasni ko je dobio koronu.

- Došlo je do male promene u tome ko će vam se obratiti jer je muž prve dame dobio kovid - rekao je Bajden. Iako je mislio na muža Kamale Haris, Daga Emhofa, ispalo je kao da je on sam zaražen virusom.

 

 

Ubrzo mu je neko viknuo da je pogrešio, pa se salom prolomio smeh.

Prethodno je javljeno da je i bivši predsednik Barak Obama pozitivan na koronavirus.

Bajdenovi gafovi i lapsusi nisu ništa novo. U obraćanju naciji, početkom meseca, Ukrajince je nazvao Irancima, a potom je u jednom intervjuu, komentarišući aktuelnu krizu u Ukrajini, napravio grešku.

- Kako smo došli dovde, znate, da Putin samo odluči da će napasti Rusiju? Ovako nešto se nije dogodilo od Drugog svetskog rata - poručio je Bajden pomešavši Rusiju i Ukrajinu.

Ništa bolja nije bila ni Kamala Haris koja je prasnula u smeh tokom konferencije za medije u Poljskoj, na pitanje o izbeglicama koje stižu iz Ukrajine.

Harisova je poznata po tome da ne ume baš najbolje da se izrazi u brojnim javnim nastupima, a to je posebno došlo do izražaja tokom aktuelne ukrajinske krize.

AP Photo/Czarek Sokolowski
 

- Mislim, slušajte, ljudi, govorimo o potencijalnom ratu u Evropi. Mislim, hajde samo da na trenutak razumemo važnost ovoga o čemu govorimo... Prošlo je više od 70 godina. I tokom tih 70 godina... Bilo je mira i bezbednosti - navela je nedavno.

Najviše pažnje je ipak privuklo njeno gostovanje u jednoj radijskoj emisiji 1. marta kada je na potpuno besmislen način opisala situaciju u Ukrajini.

Na pitanje da Amerikancima laičkim jezikom objasni šta se događa, odgovorila je: "Pa, Ukrajina je zemlja u Evropi. Ona se nalazi pored druge zemlje koja se zove Rusija. Rusija je veća zemlja. Rusija je moćna zemlja. Rusija je odlučila da napadne manju zemlju zvanu Ukrajina. Tako da, to je pogrešno i protivi se svemu za šta se zalažemo".

Kritičari, kojih ima najviše među konzervativcima, odmah su požurili da kažu da je njeno objašnjenje zvučalo kao da je izašlo iz dečjeg crtaća "Pepa prase".

- Ona jednostavno nije sposobna da se normalno obraća ljudima. Ukoliko pričate laički, ne znači da treba da pretpostavite da publika nikada nije čula za Rusiju - poručio je urednik Vašington egzaminera Set Mandel.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike