Direktor ruske Spoljne obaveštajne službe: Sada se odlučuje o sudbini Rusije, nije joj ostavljena šansa da postupi drugačije

16.03.2022

10:46

0

Kada je u pitanju specijalna operacija u Ukrajini Nariškin je pojasnio da je odluka predsednika Ruske Federacije o sprovođenju specijalne vojne operacije u cilju zaštite stanovništva Donbasa i zaštite bezbednosti sopstvene zemlje zasnovana na dubokoj analizi istorijskih obrazaca i izuzetno preciznoj, realnoj proceni situacije u svetu

Direktor ruske Spoljne obaveštajne službe: Sada se odlučuje o sudbini Rusije, nije joj ostavljena šansa da postupi drugačije
architecture-g78c1d8330_1280 - Copyright Pixabay

O sudbini Rusije odlučuje se u ovom trenutku, ona nikada neće odstupiti od pitanja obezbeđenja svog suvereniteta, izjavio je u sredu Sergej Nariškin, direktor ruske Spoljne obaveštajne službe.

- Naša zemlja trenutno preživljava istinski istorijski trenutak. Odlučuje se o sudbini Rusije, njenom budućem mestu u svetu - rekao je Nariškin na stručnom savetu za istorijsko obrazovanje pri Ministarstvu prosvete i nauke.

Prema njegovim rečima, ne sme se zaboraviti da je „glavni faktor razvoja Rusije, stožer njene hiljadugodišnje istorije, bio i ostao suverenitet - pravo da samostalno, slobodno i svesno određuje svoju sudbinu“.

- Suverenitet je garancija blagostanja i dostojanstva naših građana, to je budućnost naše dece. Rusija nikada nije odstupala po takvim pitanjima i neće odstupiti, jer će u suprotnom prestati da bude Rusija - dodao je Nariškin.

Kada je u pitanju specijalna operacija u Ukrajini Nariškin je pojasnio da je odluka predsednika Ruske Federacije o sprovođenju specijalne vojne operacije u cilju zaštite stanovništva Donbasa i zaštite bezbednosti sopstvene zemlje zasnovana na dubokoj analizi istorijskih obrazaca i izuzetno preciznoj, realnoj proceni situacije u svetu.

Russian Foreign Ministry Press Service via AP
Sergej Nariškin

- Rusiji jednostavno nije ostavljena nikakva šansa da postupi drugačije. Najmanje odlaganje u vezi sa otvoreno rusofobičnim, korumpirano-oligarhijskim kijevskim režimom, pretvorilo bi se u veliku tragediju u bliskoj budućnosti - naglasio je on.

Podsetimo, Rusija je 24. februara pokrenula specijalnu operaciju čiji je cilj demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine, kao i „zaštita ljudi koji su već osam godina bili izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Prema saopštenju Ministarstva odbrane Ruske Federacije, Oružane snage napadaju samo vojnu infrastrukturu i ukrajinske trupe, a pretnje po civilno stanovništvo nema.

Sve vesti o dešavanjima na istoku Evrope možete pratiti u našem blogu uživo.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Sputnjik

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike