Ukrajinci pokušavaju velikim novčanim nagradama da onesposobe rusku vojsku: Poslali poruku i ruskim pilotima!

08.03.2022

18:31

0

"Pilotima Ruske Federacije spremnim da učestvuju u programu, garantujemo dobijanje državljanstva slobodne zemlje"

Ukrajinci pokušavaju velikim novčanim nagradama da onesposobe rusku vojsku: Poslali poruku i ruskim pilotima!
profimedia-0631203365 - Copyright Profimedia

Ukrajinska državna korporacija za proizvodnju naoružanja Ukroboronprom saopštila je danas da će svakome ko zarobi borbeno spreman ruski vojni avion isplatiti nagradu u iznosu od milion dolara, navodeći "da je ponuda otvorena za ruske pilote koji žele da promene stranu".

Korporacija Ukroboronprom je na društvenim mrežama ponudila i nagradu od 500.000 dolara svakome ko zarobi ruski vojni helikopter u operativnom stanju, prenosi Rojters.

 

 

- Pilotima Ruske Federacije spremnim da učestvuju u programu, garantujemo dobijanje državljanstva slobodne zemlje, navodi se u saopštenju.

Portparol Ministarstva odbrane Rusije Igor Konašenkov izjavio je danas da je ruska vojska od početka operacije demilitarizacije Ukrajine uništila 2.581 objekata vojne infrastrukture.

Među njima je 30 komandnih mesta i komunikacionih centara Oružanih snaga Ukrajine, 123 protivavionska raketna sistema PVO S-300, "buk M-1" i "osa", kao i 81 radarska stanica, saopštio je Konašenkov.

Naveo je da je uništeno i 897 tenkova i drugih borbenih oklopnih vozila, 95 višecevnih bacača raketa, 339 jedinica oruđa poljske artiljerije i minobacača, 662 primerka specijalnih vojnih vozila, kao i 84 bespilotne letelice. Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike