Erdogan: Ne prihvatamo lov na veštice protiv ruskog naroda - to je fašistička praksa!

09.03.2022

15:10

1

Ministri spoljnih poslova Rusije, Ukrajine i Turske trebalo bi sutra da se sastanu u Antaliji, a Erdogan je istakao da Ankara ulaže velike diplomatske napore na okončanju rata u Ukrajini

Erdogan: Ne prihvatamo lov na veštice protiv ruskog naroda - to je fašistička praksa!
Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan - Copyright AP Photo/Burhan Ozbilici

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas da njegova zemlja odbacuje sve poteze koji liče na lov na veštice protiv ruskog naroda, naučnika ili umetnika.

- Kao što ne bismo napustili Ukrajinu, ne prihvatamo ni prakse slične lovu na veštice protiv ruskog naroda, književnosti, studenata ili umetnika, rekao je Erdogan poslanicima vladajuće Stranke pravde i razvoja.

Podsetivši da je nemačka Minhenska filharmonija otpustila ruskog dirigenta zbog njegove podrške predsedniku Rusije, Erdogan je rekao da takve "fašističke prakse" bacaju senku na ukrajinsku borbu u pružanju otpora ruskim trupama tako što podstiču klimu mržnje i ljutnju i seju nova neprijateljstva, prenosi Anadolija.

Erdogan je takođe kritikovao međunarodne organizacije zbog nedovoljno akcija oko ratnih zona, posebno Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija.

Ministri spoljnih poslova Rusije, Ukrajine i Turske trebalo bi sutra da se sastanu u Antaliji, a Erdogan je istakao da Ankara ulaže velike diplomatske napore na okončanju rata u Ukrajini.

Rekao je da se nada da će sastanak uoči trodnevnog Diplomatskog foruma u Antaliji otvoriti vrata za trajni prekid vatre u Ukrajini.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike