Rusko tužilaštvo traži da se kompanija „Meta“ proglasi ekstremističkom: Očekujemo zvaničnu reakciju!

11.03.2022

12:28

0

Ujedno je Državnoj agenciji za nadzor komunikacija „Roskomnadzor“ poslat zahtev da se ograniči pristup društvenoj mreži Instagram

Rusko tužilaštvo traži da se kompanija „Meta“ proglasi ekstremističkom: Očekujemo zvaničnu reakciju!
profimedia-0640498778 - Copyright Profimedia

Državno tužilaštvo Rusije zatražilo je od suda da se kompanija „Meta“, u okviru koje posluju društvene mreže Fejsbuk i Instagram, proglasi ekstremističkom i da se ujedno zabrani njena aktivnost u Rusiji.

Kako se navodi, aktivnosti kompanije „Meta“ mogu da se kvalifikuju kao javni poziv na ekstremizam i promovisanje terorizma, prenosi Sputnjik.

Rusko državno tužilaštvo ujedno je poslalo i Državnoj agenciji za nadzor komunikacija „Roskomnadzor“ zahtev da se ograniči pristup društvenoj mreži Instagram.

Moskva očekuje od kompanije „Meta“ zvaničnu reakciju o pozivima na nasilje prema građanima Ruske Federacije, izjavila je zvanična predstavnica ruskog Ministarstva inostranih poslova Marija Zaharova.

- Zapadni mediji pišu da je zbog situacije u Ukrajini kompanija „Meta" omogućila korisnicima Fejsbuka i Instagrama da u pojedinim zemljama pozivaju na nasilje protiv građana Rusije. Očekujemo zvaničnu reakciju kompanije. Pored toga, želimo i odgovor na pitanje, ako je zaista i postojala instrukcija tog tipa, ko ju je inicirao i odobrio? - napisala je Zaharova na Telegramu.

Sva dešavanja u vezi sa specijalnom vojnom operacijom Rusije u Ukrajini možete pročitati u našem blogu uživo.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Sputnjik

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike