Kremlj potvrdio da je sastanak Putina i Zelenskog moguć: "Stav Rusije nije nikakva tajna"

11.03.2022

11:18

0

Portparol Kremlja je istakao i da „prvo, delegacije i ministri treba da urade svoj deo posla kako bi bili sigurni da se predsednici ne sastaju samo zbog razgovora, već da će sastanak koji bi održali postigao rezultate"

Kremlj potvrdio da je sastanak Putina i Zelenskog moguć: "Stav Rusije nije nikakva tajna"
zelenski putin AP22054604880321 - Copyright AP Photo/Ukrainian Presidential Press Office/Alexei Nikolsky, Sputnik, Kremlin

Kremlj ne isključuje sastanak između predsednika Rusije Vladimira Putina i ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog, ali bi on trebalo da bude temeljno pripremljen da bi proizveo rezultate, saopštio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

- Niko ne isključuje mogućnost sastanka Putina i Zelenskog. Teoretski, to je zaista moguće - rekao je Peskov.

Portparol Kremlja je istakao i da „prvo, delegacije i ministri treba da urade svoj deo posla kako bi bili sigurni da se predsednici ne sastaju samo zbog razgovora, već da će sastanak koji bi održali postigao rezultate".

- Stav Rusije nije nikakva tajna, on je formulisan i predočen ukrajinskim pregovaračima. Čekamo njihova pojašnjenja - dodao je Peskov.

Promovisanje poziva na ubistvo ruskih vojnika, Putina, Lukašenka...

Aktivnosti kompanije "Meta platforms", matične kompanije Fejsbuka i Instagrama,  biće obustavljene u Rusiji ukoliko se pokaže kao istinit izveštaj Rojtersa da će svojim korisnicima u nekim zemljama dozvoliti da pozivaju na nasilje nad Rusima i ruskim vojnicima, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

- Ne želimo da verujemo u izveštaj Rojtersa - u to je jednostavno previše teško poverovati - izjavio je Peskov.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike