Stigao odgovor iz Kremlja posle skandalozne odluke: Rusija će obustaviti aktivnosti Fejsbuka i Instagrama ako je to tačno

11.03.2022

11:08

0

- Ne želimo da verujemo u izveštaj Rojtersa - u to je jednostavno previše teško poverovati - izjavio je Peskov novinarima

Stigao odgovor iz Kremlja posle skandalozne odluke: Rusija će obustaviti aktivnosti Fejsbuka i Instagrama ako je to tačno
Instagram - Copyright Pexels

Aktivnosti kompanije "Meta platforms", matične kompanije Fejsbuka i Instagrama,  biće obustavljene u Rusiji ukoliko se pokaže kao istinit izveštaj Rojtersa da će svojim korisnicima u nekim zemljama dozvoliti da pozivaju na nasilje nad Rusima i ruskim vojnicima, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

- Ne želimo da verujemo u izveštaj Rojtersa - u to je jednostavno previše teško poverovati - izjavio je Peskov novinarima, a prenosi agencija Rojters.

- Nadamo se da to nije tačno, jer ako je tačno, onda će to značiti da moramo da preduzmemo najodlučnije mere za okončanje aktivnosti ove kompanije - kazao je Peskov.

On je naveo i da je Rusija u više navrata tražila od Zapada da izvrši pritisak na Kijev "kako bi prestao da ubija sopstveni narod".

- Rusija je konstantno govorila Zapadu o svojim zabrinutostima oko Ukrajine, ali nije dobila nikakve odgovore. Rusija je konstantno ponavljala da se ne osećamo sigurno, da osećamo da smo u opasnosti, ali Zapad nije želeo da nam da bilo kakve odgovore - poručuje portparol Kremlja.

Najavio je i da će ruski predsednik Vladimir Putin razgovarati u Moskvi sa beloruskim predsednikom Aleksandrom Lukašenkom o situaciji u Ukrajini i zapadnim sankcijama.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike