Čuveni šampanjac hitno povučen iz prodaje: Boce sadržale tečni ekstazi, muškarac preminuo od jedne čaše!

10.03.2022

11:41

0

U proseku, tableta ekstazija sadrži 75 do 100 mg, što znači da boca ima otprilike hiljadu puta više od onoga što se dobija kada se nelegalno kupuje ta droga

Čuveni šampanjac hitno povučen iz prodaje: Boce sadržale tečni ekstazi, muškarac preminuo od jedne čaše!
moet-g302198dde_1280 - Copyright Pixabay

Ljudima koji piju "Moet" šampanjac se savetuje da dobro razmisle pre nego što sipaju čašu ove nedelje, pošto je čovek umro nakon što je pio isti!

Boce "Moet & Chandon Imperial Ice" se povlače zbog straha da su možda bile kontaminirane potencijalno smrtonosnim dozama supstance klase A MDMA, takođe poznate kao ekstazi.

Organizacija za bezbednost hrane izvestila je da je bilo niza izveštaja o trovanju ekstazijem među ljudima koji su prošlog meseca pili flaše "Moet & Chandon Ice Imperial".

Prvi (i prema njegovim proizvođačima jedini) šampanjac koji je dizajniran da se pije preko leda izazvao je probleme velikom broju ljudi koji piju, a jedanaestoro se teško razbolelo prošlog meseca od posledica kontaminacije.

Pixabay
 

Jedan muškarac u Nemačkoj je tragično preminuo od posledica konzumiranja šampanjca.

Dogodilo se nekoliko incidenata u vezi sa trolitarskim dvostrukim magnum flašama, zbog čega su se oni koji su ih konzumirali jako loše osećali i u Nemačkoj i u Holandiji.

"Tajms" piše da je Herald Georg (52), umro nakon što je popio čašu šampanjca dok je večerao u restoranu u regionu Gornjeg Palatinata u Nemačkoj (Bavarska).

Prema navodima vlasti, flaša iz koje je muškarac pio sadržala je čak 100 grama MDMA.

U proseku, tableta ekstazija sadrži 75 do 100 mg, što znači da boca ima otprilike hiljadu puta više od onoga što bi neki "rekreativni korisnici" mogli smatrati "bezbednim".

Osmoro drugih gostiju takođe je otrovano na večeri, koja je organizovana da proslavi pojavljivanje prijatelja u TV emisiji.

Još jedna teorija je ta da su flaše ispražnjene šampanjcem i da je u njih sipan čist tečni ekstazi.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike