Akcija Evropola se nastavlja: "Pao" ozloglašeni belgijski narko-bos! Mučio rivale, pa ga prozvali "Rezačem prstiju"!

18.02.2022

18:53

0

Danas se pojavila vest da je uhapšen i Baškim Osmani, a obojica se povezuju sa drogom iz Antverpena

Akcija Evropola se nastavlja: "Pao" ozloglašeni belgijski narko-bos! Mučio rivale, pa ga prozvali "Rezačem prstiju"!
flor breser - Copyright Printscreen/YouTube/Follow Hub/eumostwanted.eu

Flor Bresers (35) iz Belgije, jedan od kriminalaca koji se sumnjiči da je sa narko-bandom koja deluje u Antverpenu prokrijumčario tone kokaina na evropsko tlo, uhapšen je u Švajcarskoj.

On važi za jednog od najbrutalnijih kriminalaca u Evropi i svetu koji se sa svojim  neistomišljenicima i rivalima obračunavao okrutno, sečenjem prstiju i mučenjem brojnim drugim spravama.

Breser je uhapšen u  policijskoj akciji nakon dve godine bekstva, a potraga za njim raspisana je 2020. godine kada je osuđen na četiri godine zatvora zbog otmice, sečenja žiletom i prebijanje osobe zaposlene u cvećari koja je odbila da prokrijumčari drogu preko britanske carine.

"Rezač prstiju"

Uhapšeni je na poternici važio za jednog od najtraženijih narko bosova u Evropi kojeg je pratio nadimak "rezač prstiju". Da stvar bude gora, navodno poseduje master diplomu iz kriminologije.

 Detektivi veruju da je Bresers u zvučno izolovanoj prostoriji mučio ljude na adaptiranoj zubarskoj stolici sa kaiševima za vezivanje ruku i nogu, stezaljkama za prste, skalpelima, čekićima, kleštima, makazama za orezivanje, plinskim brenerima.

Printscreen/YouTube/ Politie Landelijke Eenheid
 

 

On je prethodno procesuiran 2010. godine u Limburgu zbog navodnog odsecanja prsta holandskom kriminalcu makazama za orezivanje voća i cveća, da bi potom bio oslobođen zbog nedostatka dokaza.

Povezan je sa narko-bandom koja deluje u Antverpenu, a za koju se veruje da je prokrijumčarila tone kokaina iz Južne Amerike u Evropu, prenosi Gardijan. Istragom su prikupljene informacije koje su otkrile da se Bresers krio u Južnoj Africi. Ipak, on je uhapšen u Cirihu gde je pronađen sa partnerkom i novorođenčetom, a belgijske vlasti očekuju njegovo izručenje.

Printscreen/YouTube/ Politie Landelijke Eenheid
 

 

 

- Sinoć je begunac uhapšen u Švajcarskoj. Hapšenje, koje su izvršile specijalne jedinice uz pomoć drugih švajcarskih policijskih snaga, rezultat je intenzivne potrage koja je trajala nekoliko meseci - rekao Kristof Aerts, portparol tužilaštva u Antverpenu.

Podsećamo, uhapšen je i  Baškim Osmani, brat Ćazima Osmanija, koji važi za mafijaškog bosa albanske narko - grupe koje se takođe povezuje sa drogom iz Antverpena.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Guardian

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike