Moskva sprema mere za ublažavanje posledica sankcija! Putin sazvao sastanak sa članovima Vlade Ruske Federacije

09.03.2022

22:49

0

Vršilac dužnosti ministra za vanredne situacije Ruske Federacije Aleksandar Čuprijan podneće "izveštaj o smeštaju izbeglica iz istočne Ukrajine u Rusiji"

Moskva sprema mere za ublažavanje posledica sankcija! Putin sazvao sastanak sa članovima Vlade Ruske Federacije
Vladimir Putin - Copyright Profimedia

Predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin održaće sutra video-sastanak sa članovima Vlade.

Ključna tema sastanka vrha države biće mere za ublažavanje posledica međunarodnih sankcija po nacionalnu ekonomiju Rusije, saopštila je pres-služba Kremlja, prenosi TASS.

Vršilac dužnosti ministra za vanredne situacije Ruske Federacije Aleksandar Čuprijan podneće "izveštaj o smeštaju izbeglica iz istočne Ukrajine u Rusiji", a na dnevnom redu sastanka biće i razmatranje "niza aktuelnih pitanja", dodaje se u saopštenju.

Ruski predsednik Vladimir Putin naložio je istragu posle saznanja da su regruti angažovani u vojnoj operaciji u Ukrajini, suprotno njegovom naređenju da se to ne čini, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Prema rečima predstavnika Kremlja, Putin je naložio kancelariji glavnog vojnog tužioca da kazni odgovorne za one koji nisu poštovali predsedničko naređenje da se u Ukrajinu ne šalju regruti, već profesionalni vojnici.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike