Marija Zaharova oštro reagovala: "Stanje Zelenskog neadekvatno - stručnjaci bi trebalo da se pozabave njime"

09.03.2022

09:08

0

Vidite u kakvom se on specifičnom stanju nalazi kada prilazi mikrofonu - rekla je Zaharova

Marija Zaharova oštro reagovala: "Stanje Zelenskog neadekvatno - stručnjaci bi trebalo da se pozabave njime"
zelenski yaharova - Copyright Ukrainian Presidential Press Office via AP/Profimedia

Portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, poručila je danas da je neophodno analizirati izjave ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog, uključujući i one o ulasku u NATO, ocenjujući da je njegovo stane "neadekvatno".

- Vidite u kakvom se on specifičnom stanju nalazi kada prilazi mikrofonu. Već bi stručnjaci trebalo da se pozabave time šta se sa njim dešava. Zbog toga nije moguće duboko i ozbiljno analizirati te izjave na osnovu njegovog stanja - rekla je Zaharova za radio Sputnjik, aludirajući na intervju Zelenskog američkim medijima u kojem je izjavio da se ohladio po pitanju ulaska Ukrajine u NATO.

Zaharova je dodala da je sada nemoguće ozbiljno se oslanjati na izjave Zelenskog, jer one ne mogu da se tumače kao izraz formiranog stava.

Profimedia
 

Zelenski je juče izjavio da se ohladio po pitanju ulaska u NATO, jer je shvatio da Alijansa nije spremna da prihvati Ukrajinu zbog straha od konfrontacije sa Rusijom.

Komentarišući mogućnost priznanja Krima i nezavisnosti republika Donbasa, Zelenski je rekao da postoji šansa da se pronađe kompromis u pogledu dalje sudbine tih teritorija.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike