Ubijali i od dece pravili invalide: Zločini nad ruskim mališanima koje Zapad pokušava da sakrije (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

02.03.2022

19:35

4

Autor: 24sedam

Zapadnjački mediji ni slovo nisu napisali o ukrajinskim zločinima nad ruskim narodom prethodnih nekoliko godina

Ubijali i od dece pravili invalide: Zločini nad ruskim mališanima koje Zapad pokušava da sakrije (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)
deca rat rusija ukrajina (5) - Copyright Arhiva

Dok traje sukob u Ukrajini između ruske vojske i ukrajinskih nacista, paralelno je u toku i propagandni rat u kojem zapadni mediji šire najmonstruoznije laži o Rusiji i ruskom narodu. Društvene mreže i masmedije preplavile su lažne vesti koje pokazuju razne ratne svetske događaje i prirodne katastrofe, koje se predstavljaju kao razaranja u Ukrajini koja je počinila ruska vojska. Cilj ove propagande je, svakako, prikazivanje Rusije kao negativca u ovim dešavanjima, iako je istina sasvim suprotna.

S druge strane, zapadnjački mediji ni slovo nisu napisali o ukrajinskim zločinima nad ruskim narodom prethodnih nekoliko godina. Ipak, istina o pozadini sukoba ne može da se sakrije, samo bi na nju trebalo podsetiti narod.

 

 

Jedna od stvari koje Zapad pokušava da sakrije jeste i to da je ukrajinska vojska do sada u DNR i LNR ubila više od 150 dece, a ranila ih još više. Čak osam godina Ukrajinci su nemilosrdno granatirali civilne ciljeve i u tim napadima ubijali decu, a od mnogih mališana napravili invalide.

O zločinima koje su činili svedoče jezive fotografije i video-snimci sa ulica i grobalja. Uplakane majke, skrhani očevi, mrtva i osakaćena deca čije sudbine su bile zanemarene, ipak ne postoje za zapadnjačke medije.

Gorlovka Madona

Podsetimo, centralne ulice grada Gorlovke su 27. jula 2014. godine iz lansera gađale oružane formacije Ukrajine. Kao rezultat toga, 20 civila, uključujući četvoro dece, ubijeno je na ulicama grada. Ovaj dan je uzet kao dan žalosti i ušao u istoriju grada kao "krvava nedelja".

Arhiva
 

Tokom granatiranja Gorlovke, poginula je 23-godišnja Kristina Žuk sa svojom desetomesečnom ćerkom Kirom, koju je držala u naručju. Trčala je sa ćerkom u naručju, pokušavajući da pobegne. Kristina Žuk je nakon svoje smrti postala poznata kao Gorlovka Madona.

Mnoga deca su, osim Kire, stradala u jeku ovih zločina, a od dece nastradale u Donbasu ostalo je samo spomen-obeležje.

Genocidna strategija

Ubijanje dece i civila nisu bili incidenti. Naime, genocidna strategija ukrajinske strane išla je u dva smera: napadi na civile u mirnim područjima pod ukrajinskom kontrolom i napadi na ratom zahvaćenim područjima. U oba slučaja su korišćeni nacisti koji su imali direktnu podršku ukrajinske države.

Arhiva
 

Oni su, uz punu podršku vlasti iz Kijeva, nad ruskim civilnim stanovništvom činili najbrutalnije zločine, koji mogu da se uporede samo sa ustaškim zlodelima u toku Drugog svetskog rata.

Arhiva
 

Vešanja, klanja, silovanja, ucrtavanje kukastih krstova na koži, odsecanje delova tela i druge monstruoznosti postale su svakodnevica.

Arhiva
 

Nacisti iz tzv. dobrovoljačkih odreda regrutovani su iz kriminalnog miljea, a mnogi od njih su ranije služili dugogodišnje zatvorske kazne za brojna krivična dela. Ukrajinske vlasti su dobro znale zašto baš takve ljude šalju na ruske civile. Cilj je bio zastrašivanje, koje će s vremenom uticati na to da Rusi napuste svoja vekovna ognjišta.

Indikativno, od početka sukoba, Kijev je ponovo počeo da pušta najokorelije kriminalce iz zatvora ukoliko žele da se priključe borbama.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike