Peskov otkrio podli plan Ukrajine: Čekamo ih zbog pregovora od sinoć - ne pojavljuju se, ovo je velika tuga!

03.03.2022

13:05

1

Peskov je istakao da ima osnova za sumnju da ukrajinska strana namerno odugovlači pregovarački proces i kazao da Kremlj ima svoje predloge, ali da ih neće iznositi javno

Peskov otkrio podli plan Ukrajine: Čekamo ih zbog pregovora od sinoć - ne pojavljuju se, ovo je velika tuga!
Dmitrij Peskov - Copyright AP Photo/Alexander Zemlianichenko

U pregovorima Rusije i Ukrajine mesto održavanja je sporedno pitanje, glavna stvar je sastanak i činjenica da je održan prvi razgovor, a sadržaj pregovora ne bi trebalo da bude predmet javne rasprave, izjavio je danas portparol predsednika Rusije Dmitrij Peskov.

Prema njegovim rečima, u Kremlju se nadaju da će ukrajinski pregovarači danas ipak stići do mesta za pregovore sa predstavnicima Rusije.

- Kao što znate, naša delegacija je sinoć već bila na ugovorenom mestu. Očekivala je ukrajinske pregovarače sinoć, čekala ih je tokom noći, jutros, čeka i sad. Kao što znate, pregovori nisu počeli. Ukrajinski pregovarači očigledno ne žure. Nadajmo se da će danas ipak doći - rekao je Peskov.

UŽIVO Rusija obezbedila izlazak civilima iz Kijevske oblasti! Saopšteno kad počinju pregovori! (VIDEO/FOTO)

On je istakao da ima osnova za sumnju da ukrajinska strana namerno odugovlači pregovarački proces i kazao da Kremlj ima svoje predloge, ali da ih neće iznositi javno.

- Mesto održavanja je u ovom slučaju sekundarno, glavna stvar je sam sastanak. Znate da je održana prva runda, zahvalni smo beloruskoj strani što je stvorila odlične uslove za pregovore - rekao je Peskov novinarima, komentarišući ideju o posredovanju drugih zemalja u pregovorima sa Ukrajinom i obezbeđivanju platforme za njih.

Peskov je dodao da ne sumnja da će iste uslove i ovoga puta stvoriti beloruska strana, preneo je Sputnjik.

- Ali mesto je sekundarno. Postoji mogućnost direktne komunikacije, a glavna stvar je komunikacija i, naravno, sadržaj pregovora. Ali, kao što smo već rekli, to ne bi trebalo da bude predmet javne rasprave - istakao je portparol ruskog predsednika.

Peskov je naglasio da Kremlj duboko žali zbog pogibije ruskih vojnika u Ukrajini i da se divi njihovom herojstvu.

- Na isti način na koji svi reagujemo. Ovo je velika tuga - rekao je Peskov novinarima, odgovarajući na pitanje kako predsednik Rusije reaguje na izveštaje o poginulim ruskim vojnicima u Ukrajini.

On je najavio da će Putin na početku savetovanja sa članovima Saveta bezbednosti Rusije dati izjavu povodom herojski palih ruskih vojnika u Ukrajini.

- Ovo je velika tragedija za sve nas. Istovremeno, svi se divimo herojstvu naših vojnika. Naravno, njihov podvig će ući u istoriju. Podvig u borbi protiv nacista, reklo bi se, u obavljanju ovog važnog, odgovornog zadatka - istakao je Peskov.

On je dodao da ne može da odgovori na pitanje kada će u Rusiji biti proglašena opštenarodna žalost za poginulima.

Prema navodima Ministarstva odbrane Rusije, u toku specijalne vojne operacije u Ukrajini poginulo je 2.870 pripadnika vojske i nacionalističkih odreda Ukrajine, kao i 498 ruskih vojnika.

Peskov je kazao i da su sve tvrdnje o tome da Rusija, navodno, namerava da uvede ratno stanje u južnim regionima zemlje - laž.

Takođe je naveo i da su netačne tvrdnje da Rusija namerava da zabrani izlaz iz zemlje muškarcima koji mogu da budu mobilisani.

- To su sve novinska nagađanja. Treba biti pažljiv po pitanju svih informacija koje se pojavljuju na društvenim mrežama - naglasio je Peskov.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike