Racija Interpola na svim naslovnicama: Hapšenje zbog automobila vrednosti milion i po evra (VIDEO)

23.02.2022

17:00

0

Ovu kriminalnu organizaciju činili su bosanski državljani koji su ilegalno boravili u Nemačkoj i vršili zločine u saveznim državama Donja Saksonija, Severna Rajna-Vestfalija i Hesen

Racija Interpola na svim naslovnicama: Hapšenje zbog automobila vrednosti milion i po evra (VIDEO)
Screenshot_3 - Copyright Printscreen / Youtube / EUROPOL

U okviru zajedničke akcije nemačkog policijskog inspektorata, nemačke policije u Dortmundu, austrijske kancelarije kriminalističke policije i Ministarstva unutrašnjih poslova BiH Kantona Sarajevo, a pod koordinacijom Evropola, u Nemačkoj su uhapšene tri osobe osumnjičene za krađu vozila vrednih 1,5 miliona evra.

Kako se navodi u saopštenju kriminalističke agencije Evropske unije - Evropol, ova akcija hapšenja dovela je do rasformiranja bande kradljivaca automobila koja deluje širom Nemačke.

Kako se navodi, ovu kriminalnu organizaciju činili su bosanski državljani koji su ilegalno boravili u Nemačkoj i vršili zločine u saveznim državama Donja Saksonija, Severna Rajna-Vestfalija i Hesen.

Oni se sumnjiče da su noću ilegalno ulazili u stambene objekte kako bi krali ključeve skupocenih vozila, a ukupna vrednost ukradenih vozila prelazi 1,5 miliona evra.

Printscreen / Youtube / EUROPOL
 

Ova istraga je sprovedena u okviru Evropske Multidisciplinarne platforme protiv kriminalnih pretnji (EMPACT), a uz podršku projekta Suzbijanja ozbiljnog kriminala na Zapadnom Balkanu IPA 2019, kojeg finansira EU.

Platformu sprovode italijanske, holandske, nemačke vlasti koje daju finansijsku podršku organizaciji operativnih sastanaka i raspoređivanju nemačkih istražitelja u Austriji.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike