Kremlj odgovara na šokantne tvrdnje američkih medija: Ne postoje nikakve liste za odstrel, to je laž i apsolutna fikcija

21.02.2022

10:39

0

"Ovo je apsolutna prevara", napomenuo je Peskov

Kremlj odgovara na šokantne tvrdnje američkih medija: Ne postoje nikakve liste za odstrel, to je laž i apsolutna fikcija
Dmitrij Peskov - Copyright AP Photo/Alexander Zemlianichenko

Izveštaji američkih medija u kojima se navodi da Rusija navodno ima listu ukrajinskih političara koji su ili za odstrel ili za hapšenje, ukoliko dođe do vojnog sukoba između Moskve i Kijeva, lažni su i predstavljaju apsolutnu fikciju, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

- Razumete li da je ovo apsolutna prevara, laž? Ovo su lažne priče. Takva lista ne postoji, to su lažne vesti - kazao je Peskov.

On je dodao da Moskva proverava da li su od američkih tajnih službi došle bilo kakve poruke o riziku od terorističkih napada u Rusiji.

- U procesu smo proveravanja da li je bilo nekakvih poruka od američkih tajnih službi. U ovom momentu, ne znam da li smo dobili takve signale - dodao je Peskov.

On je opisao kao "neobičnu praksu" upozorenje ambasade SAD svojim građanima o riziku od terorističkih napada u Moskvi, Sankt Peterburgu i ruskim regionima koji se graniče sa Ukrajinom.

- U pitanju je neobična praksa, da dođe od diplomatske misije - naveo je on.

Američka ambasada je u nedelju objavila da, prema neimenovanim izvorima medija, postoji opasnost da bi moglo da dođe do napada na javna mesta i da se savetuju američki građani da prate lokalne i međunarodne medije, izbegavaju gužve i obaveštavaju porodicu i prijatelje o bezbednosti.

 

BONUS VIDEO

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike