Rasporio mu telo i pojeo srce: Otkrivene brutalne metode kojima se služi zloglasni narko-kartel (VIDEO)

15.02.2022

12:23

0

Autor: 24sedam

Pravilo je da se suparnici sakate na najsurovije načine

Rasporio mu telo i pojeo srce: Otkrivene brutalne metode kojima se služi zloglasni narko-kartel (VIDEO)
meksiko - Copyright AP Photo/Richard Vogel

Meksički narko-karteli poznati su po nasilju i surovosti, a banda Halisko nova generacija (CJNG) zgrozila je javnost snimkom na kome se vidi kako jedan ubica jede srce muškarca.

Kako prenose mediji, žrtva je bila član rivalske kriminalne grupe. Njegov leš je rasporen, a ruke su mu bile vezane. Ubica je uzeo nekoliko zalogaja njegovog srca dok je pored ležalo još jedno telo.

Veruje se da se zločin dogodio prošlog meseca u državi Zakatekas koja je već godinama poprište brutalnih sukoba rivalskih kartela Sinaloa i Halisko nova generacija.

Analitičar bezbednosnih pitanja i stručnjak za meksičke kartele, Robert Banker, rekao je da je snimanje ovakvih brutalnih scena deo taktike zastrašivanja.

CJNG je grupa koja na nasilne načine uspostavlja dominaciju ostavljajući leševe rivala na javnim mestima, a često objavljuju i snimke na kojima voze improvizovana oklopna vozila dok mašu automatskim oružjem. Poslednjih meseci, koristili su i dronove uz pomoć kojih su bombardovali suparnike.

 

 

Iako su slučajevi kanibalizma i ranije bili zabeleženi unutar meksičkih kartela, CJNG je tu praksu podigao na viši nivo i uvrstio je u inicijaciju.

Alfredo Kastiljo, komesar za federalnu bezbednost, još 2015. godine je istakao da je bilo više izveštaja da su regruti ovog kartela primoravani da jedu ljudska srca kako bi bili primljeni u bandu.

Osim toga, kartel vodii nekoliko trenažnih kampova, poznatih kao "škole terora", lociranih u ruralnim krajevima.

Ne samo što se uče rukovanju oružjem, već se obučavaju i kako da osakate žrtve, a da ne iskrvare do smrti.

 

 

Prema pojedinim tvrdnjama, regruti potom jedu određene delove tela.

Oni koji povrate ili pokažu nelagodnost se, navodno, prebijaju, a ukoliko neko otkrije gde se nalaze zloglasni kampovi, biće mučki ubijen.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike