Rusija uzvraća udarac: Naš odgovor će uskoro uslediti!

11.02.2022

16:14

0

Tokom sastanka sa britanskim ministrom odbrane Benom Volasom u Moskvi Šojgu je rekao da ne razume uvek i u potpunosti razloge za eskalaciju napetosti

Rusija uzvraća udarac: Naš odgovor će uskoro uslediti!
Ilustracija - Copyright Profimedia

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu izrazio je danas uverenje da će Rusija uskoro odgovoriti na predloge SAD i NATO o evropskoj bezbednosti, istakavši da je vojna i politička situacija u Evropi sve napetija i da to nije krivica Rusije.

Tokom sastanka sa britanskim ministrom odbrane Benom Volasom u Moskvi Šojgu je rekao da Rusija ne razume uvek i u potpunosti razloge za eskalaciju napetosti, prenosi TASS.

- Ipak, vidimo da tenzije rastu - naveo je on.

Ruski ministar odbrane dodao je da se nada da će tokom sastanka biti moguće razgovarati o "gorućim pitanjima o smanjenju napetosti".

Profimedia
Sergej Šojgu

- Kao i naši predlozi za SAD i NATO o osiguravanju bezbednosti u Evropi, koje smo poslali u decembru i dobili odgovore u januaru. Sve je to do sada pregledano. Verujem da će uskoro uslediti naš odgovor - poručio je Šojgu.

Šojgu je pozvao Zapad da prestane da isporučuje oružje Ukrajini, dodaje Rojters.

Moskva je zatražila da Vašington i Brisel garantuju da NATO neće dopustiti Ukrajini da se pridruži tom bloku, što su oni odbili i uputili sopstvene predloge Rusiji.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike