"Propust u razumu": Radnik uništio skupocenu sliku tako što je "docrtao oči figuri"! (VIDEO)

10.02.2022

07:24

0

Kustos Ana Rešetkina, koja je u ponedeljak organizovala sastanak sa direktorom Jeljcinovog centra, rekla je da je sliku vandalizovao 60-godišnji čuvar prvog dana na poslu

"Propust u razumu": Radnik uništio skupocenu sliku tako što je "docrtao oči figuri"! (VIDEO)
museum-g37ac41034_1280 - Copyright Pixabay

Čuvar je prvog dana na poslu u umetničkoj galeriji vandalizovao sliku učenika jednog od najvećih ruskih avangardnih slikara vrednu 880.000 evra tako što je crtao oči i usta na golo lice.

Posetioci su primetili dodatke iscrtane olovkom na bezličnim subjektima "Tri figure Ane Leporske" (1932-34) dok je slika bila pozajmljena na izlaganje Jeljcin centru u gradu Jekaterinburgu.

- Identifikovana je osoba koja je nacrtala oči na figuri na slici Ane Leporske: radi se o zaposlenom u privatnoj firmi koja je obezbeđivala - saopštio je Jeljcin centar.

Kustos Ana Rešetkina, koja je u ponedeljak organizovala sastanak sa direktorom Jeljcinovog centra, rekla je da je sliku vandalizovao 60-godišnji čuvar prvog dana na poslu.

- Njegovi motivi su još uvek nepoznati, ali administracija veruje da je to bila neka vrsta propusta u razumu - dodaje se u saopštenju.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike