Sve oči uprte u Putina: Posebna poruka za NATO, počinju vojne vežbe s Belorusijom

10.02.2022

07:33

0

Putin je u poruci zaposlenima u Ministarstvu spoljnih poslova objavljenoj na sajtu Kremlja rekao da su napori da se izgradi multipolarni svetski poredak i dalje relevantni

Sve oči uprte u Putina: Posebna poruka za NATO, počinju vojne vežbe s Belorusijom
putin2 - Copyright AP Photo/Thibault Camus, Pool

Ruski predsednik Vladimir Putin poručio je danas da je zbog porasta globalnih tenzija neophodno uložiti dodatne napore da se osigura strateška stabilnost, prvenstveno tako što će Moskva dobiti sveobuhvatne garancije o bezbednosti od Sjedinjenih Američkih Država i NATO.

- Situacija u svetu postaje sve turbulentnija i napetija zbog čega je neophodno ulagati dodatne napore da se osigura strateška stabilnost i suzbiju nove pretnje i izazovi, a pre svega, tako što će naša zemlja dobiti sveobuhvatne i pravno obavezujuće bezbednosne garancije od SAD i njihovih NATO saveznika - rekao je Putin u poruci povodom Dana diplomatije koji se danas obeležava u Rusiji.

Zajedničke vežbe Rusije i Belorusije

Rusija i Belorusija su danas započele zajedničke vojne vežbe radi uvežbavanja zadataka za suzbijanje i odbijanje spoljne agresije, saopšilo je rusko ministarstvo odbrane.

Očekuje se da će oko 30.000 vojnica učestvovati u vežbama sa Belorusijom.

Putin je u poruci zaposlenima u Ministarstvu spoljnih poslova objavljenoj na sajtu Kremlja rekao da su napori da se izgradi multipolarni svetski poredak i dalje relevantni.

- Konzistentni i sistematski napori da se osigura preimućstvo međunarodnog prava i ključna koordinaciona uloga Ujedinjenih nacija čine da fer i stabilan multipolaran svetski poredak ostaju relevantni - naveo je ruski predsednik.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike