Tviter postao opsednut fotografijom sa sastanka Putina i Makrona: Napravljene desetine urnebesnih montaža (VIDEO/FOTO)

08.02.2022

19:45

0

Analitičari i korisnici društvenih mreža uvereni su da je ruski lider na ovaj način namerno ponizio francuskog predsednika i pokazao mu da je svestan da mu je bitnija kampanja pred predstojeće izbore nego stvarno rešavanje ukrajinske krize koju je sam Zapad i izrežirao

Tviter postao opsednut fotografijom sa sastanka Putina i Makrona: Napravljene desetine urnebesnih montaža (VIDEO/FOTO)
makron-putin - Copyright Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Predsednik Rusije Vladimir Putin sastao se prethodne noći sa svojim francuskim kolegom Emanuelom Makronom u Moskvi.

Odmah pri njihovom susretu svi su se začudili dužinom stola za koji su seli i njihovom udaljenošću, a onda je internet ubrzo planuo.

- Dragi gospodine predsedniče, dragi Emanuel, mnogo mi je drago što te vidim - otpočeo je Putin razgovor za dugim elipsastim stolom koji je, po svemu sudeći, postavljen iz opreza zbog koronavirusa, čime je potvrđena izjava portparola Kremlja Dmitrija Peskova da ruski predsednik ne nosi masku, ali da oni nalaze druga načine da ga zaštite.

Tviter je sada preplavljen kreativnim montažama fotografije na kojoj sede jedan preko puta drugog, a nove se pojavljuju na svakih nekoliko minuta.


Jedan korisnik je napravio čak četiri montaže, sa mačkama, Supermenom, striptizetama i Tajnom večerom, dok je drugi otišao korak dalje i u snimku u Makronovu ruku stavio megafon da bi Putin zbog daljine mogao da ga čuje.

Sličnu ideju imao je još jedan tviteraš, koji je na sto "postavio" dva megafona.

Jedan član ove mreže uporedio je fotografije sa Putinovih sastanaka sa Marin le Pen, Nikolom Pašinjanom i Emanuelom Makronom, na kojima se vidi veličina prethodnih stolova u sali za prijeme.

Tviteraš koji se posebno potrudio i napravio animaciju klackalice od stola nagrađen je velikim brojem deljenja.

Neki su se prisetili i scena iz crtaća, pa je tako jedan korsnik objavio snimak ekrana iz Duška Dugouška, a drugi iz Lepotice i zveri.


Jedna tviterašica dodatno je produžila sto, dok je drugi od njega napravio sto za stoni tenis.


Šale na račun ovog sastanka nisu mogle da prođu bez predsednika SAD Džozefa Bajdena, koji je "smešten" za sto sa svojom omiljenom poslasticom - sladoledom, a ni Berni Sanders koji je zaspao tokom prošlogodišnje inauguracije nije izostao, pa je "dremao" i tokom sastanka ruskog i francuskog predsednika.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike