Tinejdžer koji prati letove Ilona Maska dobio ponudu za posao: Milijarder nije mogao da ga se otrese, ali su drugi bili impresionirani

02.02.2022

17:58

0

Mladić se veoma dobro "izreklamirao"

Tinejdžer koji prati letove Ilona Maska dobio ponudu za posao: Milijarder nije mogao da ga se otrese, ali su drugi bili impresionirani
AP20241799368144 - Copyright AP photo

Tinejdžer Džek Svini (19) koji je privukao pažnju američke, ali i svetske javnosti, jer je pratio letove privatnog aviona Ilona Maska, ali i drugih milijardera, dobio je zanimljivu ponudu za posao.

Sviniju je ponuđeno radno mesto u Orlandu na Floridi, u privatnoj kompaniji za čarter letove Stratos Džet Čarters (Stratos Jet Charters).

Prateći prepisku koju je imao sa Maskom, bili su impresionirani dovoljno da mu ponude posao u timu za tehnološki razvoj.

 

 

- Bilo je prilično kul. Oni su pohađali Univerzitet Centralne Floride (UCF), tako da je prilično zanimljivo - rekao je Svini koji je, ipak, naglasio da nije siguran da li će prihvatiti ponudu jer ima druge obaveze.

Kako je rekao, već radi part-tajm za "UberJets", još jednu privatnu firmu za čarter letove, na razvoju aplikacija.

Predsednik i izvršni direktor Stratosa, Džoel Tomas, rekao je za Njujork post da je kompanija Sviniju ponudila rad na svom razvojnom timu nakon što je video njegovu „kreativnost“ u pokretanju naloga na Tviteru.

- Uvidevši Džekovo interesovanje za privatnu avijaciju zajedno sa njegovim veštim tehnološkim sposobnostima, otvorio sam mu vrata da se pridruži našem razvojnom timu. Pošto trenutno studira na UCF, Stratos će rado sarađivati sa njim na projektnoj osnovi, kroz skraćeno radno vreme ili stažiranje kako bi mu pomogao da ostvari svoje obrazovne ciljeve - poručio je.

 

 

Tomas je dodao: „Vidim da Džek ima strast i za avijaciju i za tehnologiju. Verujem da je ovo recept koji će pomoći Stratosu da nastavi da podiže letvicu koju drugi jure.“

Svini i njegov nalog na Tviteru @ElonJet postali su nedavno viralni nakon što su mediji objavili da je Mask ponudio tinejdžeru 5.000 dolara da ga ukloni jer ne želi da "ludi ljudi" prate njegove letove. 

- Ne sviđa mi se ideja da može ludak da me obori - naveo je Mask koji je naveo da praćenje preko Tvitera predstavlja bezbednosni rizik.

Međutim, mladić je zatražio 50.000 dolara rekavši da bi novac mogao da iskoristi za plaćanje školarine za koledž i možda za kupovinu Teslinog automobila.

Ipak, Mask je rekao da smatra da se "ne čini dobrim rešenjem" ukoliko plati za gašenje naloga.

- Druge opcije, poput pripravničkog staža, mnogo bi lakše dovele do gašenja naloga - odlučno je poručio Svini, ali se milijarder nije još oglašavao o tom pitanju.

Profimedia
 

Tinejdžer je naveo da je obožavalac kompanije "Spejs iks" još od prvog lansiranja rakete "falkon" 2018. godine. Njegov otac radi za avio-kompaniju, što je dodatno produbilo Svinijevo interesovanje za avijaciju.

- 5.000 dolara nije dovoljno za sve što dobijam od toga. Ne zamenjuje ništa, poput stepena uživanja - objasnio je.

Kako prenosi CNN, Svini je Masku ponudio i jedan tehnički savet otkrivši mu program za blokiranje koji može da koristi kako drugi ne bi pratili njegove letove.

Međutim, Svini je potvrdio da, iako se čini da je Mask počeo da koristi program za blokiranje, on i dalje može da ga prati, "samo na malo komplikovaniji način".

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Njujork post

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike