Kimova žena viđena u javnosti posle nekoliko meseci: Publika oduševljeno ustala i aplaudirala (VIDEO)

02.02.2022

17:05

0

Posetili su koncert povodom lunarne Nove godine

Kimova žena viđena u javnosti posle nekoliko meseci: Publika oduševljeno ustala i aplaudirala (VIDEO)
kim-ri - Copyright Profimedia

Žena severnokorejskog lidera Kim Džong-una, Ri Sol-ju, pojavila se prvi put za pet meseci u javnosti, a par je prisustvovao koncertu u Pjongjangu povodom proslave lunarne Nove godine.

Ris Sol-ju se inače retko pojavljuje u javnosti, a ovoga puta se pridružila mužu u pozorištu "Mansudae".

Prethodno je u septembru sa severnokorejskim vođom posetila Palatu sunca Kumsusan u kome su položena tela Kimovog oca i dede, osnivača dinastije.

Bračni par je dočekan aplauzom, a pozirali su i fotografima.

Na koncertu se i, prvi put od januara 2020. godine, pojavila i Kimova tetka Kim Kjong-hui, nekadašnja visoka zvaničnica vladajuće Radničke partije.

 

 

Državna agencija KCNA je izvestila da je publika odmah skočila na noge oduševljeno kada su ugledali Kima i njegovu suprugu.

Kako se navodi, "narod ceni što lider ovu zemlju uvodi u novu eru jer se njihovi ideali i želje za građenjem moćne države sveobuhvatno prenose i u realnost".

Tokom koncerta su umetnici kroz pesmu i ples pokazali ujedinjenost korejskog naroda i posvećenost građenju socijalističke države "kojoj će zavideti ceo svet".  

Printscreen/Dejli mejl
 

Iako se retko pojavljuje u javnosti, Ri je privukla pažnju celog sveta jer se ipak, s vremena na vreme, pridružuje suprugu na brojnim događajima i svečanostima, što nije bio slučaj sa prethodnom prvom damom.

Južnokorejske obaveštajne službe smatraju da je dugo bila van medijske pozornice jer se čuvala pandemije koronavirusa, ali se i "igrala sa svojom decom".

Printscreen/Dejli mejl
 

Inače, ove nedelje je tamošnja državna televizija objavila dokumentarac o velikim borbama Kim Džong-una na čelu zemlje. On je "potpuno uvenuo" dok se borio sa "najgorim teškoćama" osiromašene Severne Koreje 2021. godine, navodi se u filmu.

Drugi deo dokumentarca prikazuje gospodina Kima kako jaše konje na plaži sa vojnim zvaničnicima.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Dejli mejl

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike