Rusija prebacila divizion sisteme Pancir-S u Belorusiju

29.01.2022

13:20

0

U okviru vežbi će se na poligonima u Belorusiji vežbati gađanje, a u pojedinim pograničnim delovima taktičke vežbe

Rusija prebacila divizion sisteme Pancir-S u Belorusiju
ruska vojska (3) - Copyright Russian Defense Ministry Press Service via AP

Rusija je, u okviru provere snaga za reagovanje Savezne države, prebacila u Belorusiju protivvazdušne sisteme Pancir-S, rečeno je danas u Ministarstvu odbrane Rusije.

„Još jedan železnički ešalon dopremio je na stanicu istovara protivavionsku raketnu diviziju ''Pancir S'' Istočnog vojnog okruga", navodi se u saopštenju.

Na video snimku Ministarstva odbrane vidi se da divizion sistema Pancir-S, koji je stigao u Belorusiju, uključuje 12 borbenih vozila, od kojih svako može da nosi 12 protivvazdušnih raketa u transportno-lansirnim kontejnerima, prenosi RIA Novosti.

Printscreen/YouTube/Covert Cabal
 

Sistemi će biti raspoređeni na položaje i stupiti na dužnost borbene obuke u okviru provere funkcionisanja jedinstvenog sistema protivvazdušne odbrane Savezne Države Belorusije i Rusije.

Ruski vojnici će marširati do područja dislokacije, zauzeće položaje i stupiti na borbeno dežurstvo u okviru Jedinstvenog regionalnog sistema PVO Belorusije i Rusije.

Russian Defense Ministry Press Service via AP
 

 

Provera snaga za reagovanje Rusije i Belorusije odvijaće se u dve faze. U prvoj fazi - do 9. februara - planirano je premeštanje i formiranje vojnih grupa u Belorusiji u kratkom periodu, organizovanje odbrane važnih državnih i vojnih objekata, zaštita državne granice u vazdušnom prostoru i provera protivvazdušne odbrane.

U drugoj fazi - od 10. do 20. februara - planirana je zajednička vežba „Saveznička odlučnost - 2022". Trupe će uvežbavati odbijanje agresije spolja, kao i borbu protiv terorizma i zaštitu interesa Savezne države.

Russian Defense Ministry Press Service via AP
 

U okviru vežbi će se na poligonima u Belorusiji vežbati gađanje, a u pojedinim pograničnim delovima taktičke vežbe.

Provere reagovanja izvode se u trenutku pojačanih tenzija između Rusije i Zapada, koji optužuje Mosku da priprema invaziju na Ukrajinu. Rusija odbacuje te optužbe i traži garancije da se NATO neće širiti dalje na istok i da Ukrajina neće postati članica Alijanse.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike