Dečak (2) spasao smrti celu porodicu: Roditelji izgubili čulo mirisa zbog kovida, sin ih upozorio na požar u poslednjem trenutku

28.01.2022

16:26

0

Detektori za dim se nisu aktivirali, a majka u prvi mah nije razumela šta joj dete priča

Dečak (2) spasao smrti celu porodicu: Roditelji izgubili čulo mirisa zbog kovida, sin ih upozorio na požar u poslednjem trenutku
kolorado-požar1 - Copyright AP photo

Američka porodica iz teksaškog grada Alvort mirno je spavala dok im je kuća gorela. Kajla i Nejtan Dal nisu osetili miris dima u snu sve dok ih dvogodišnji sin Brendon nije probudio i rekao dve reči "mama, toplo".

To je spasilo celu porodicu. Roditelji bi verovatno osetili miris dima, ali pošto su se oporavljali od kovida, izgubili su čulo mirisa, preneo je "Vašington post".

Kajla (28) kaže da je mislila da je njen sin samo želeo da skine pidžamu jer je pomislila da mu je vrućina, ali da je nekoliko sekundi kasnije shvatila da je pokušavao da joj kaže da kuća gori.

Detektori za dim se nisu aktivirali, a Dalovi, koji su nedavno bili pozitivni na kovid testu, nisu mogli da osete miris.

- I dalje smo se oporavljali, pa nikome od nas dvoje ne funkcioniše čulo mirisa i ukusa - kazala je Kajla za "Vašington post".

 

 

Ubrzo su svi ukućani ustali i za nekoliko trenutaka su bili na sigurnom, napolju, pošto je vatra progutala kuću.

Porodica Dal ima još četiri člana - Ostina (3), Aleu (7), Ejdena (9) i Hajli (11).

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike