Zelenski proširuje sankcije protiv Rusije: Evo ko je sve na udaru

21.01.2022

23:55

0

Sankcije podrazumevaju blokiranje imovine – privremeno ograničavanje prava lica da koriste i raspolažu svojom imovinom, obustavljanje finansijskih transakcija, sprečavanje povlačenja kapitala iz Ukrajine

Zelenski proširuje sankcije protiv Rusije: Evo ko je sve na udaru
AP Photo/Efrem Lukatsky

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski potpisao je ukaz Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu (SNBO) o sankcijama protiv ruskih kompanija, sudija, kao i zvaničnika sa Krima.

Saglasno dokument koji je objavljen na sajtu predsednika, na sankcionom spisku su, između ostalih, ruske kompanije „Lenpromtransproekt“, „Geozemstroj“, akcionarsko društvo „Osiguravajuća biznis grupa“.
Na „crnoj listi“ našao se i opunomoćeni predstavnik predsednika Rusije u Severno-kavkaskom federalnom okrugu, bivši državni tužilac Jurij Čajka, kao i nekoliko ruskih sudija.

Na spisku se našlo više imena, uključujući zamenika ministra unutrašnjih poslova Krima Alekseja Dmitrijeva, načelnika uprave MUP Sevastopolja Pavela Giščenka, vršioca dužnosti šefa Istražnog komiteta Rusije za Krim i Sevastopolj Vladimira Terentjeva, tužioca iz Sevastopolja Marka Boljšedvorskog, vojnog tužioca Crnomorske flote Alekseja Najda, načelnika uprave FSB za Krim i Sevastopolj Leonida Mihajluka, ministarku sporta Krima Olgu Torubarovu, ali i bivši ministri, sudije Vrhovnog, Arbitražog, vojnog i drugih sudova na Krimu.

Sankcije podrazumevaju blokiranje imovine – privremeno ograničavanje prava lica da koriste i raspolažu svojom imovinom, obustavljanje finansijskih transakcija, sprečavanje povlačenja kapitala iz Ukrajine.

Bonus video
24sedam

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Sputnjik

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti