Rusi žele reciprocitet: Šojgu pozvao britanskog kolegu u Moskvu

21.01.2022

18:34

0

"Obnavljanje kontakata u duhu dobronamernosti između Rusije i Velike Britanije doprineće smanjenju tenzija u Evropi"

Rusi žele reciprocitet: Šojgu pozvao britanskog kolegu u Moskvu
Profimedia

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu pozvao je ministra odbrane Velike Britanije Bena Volasa da poseti Moskvu kako bi razgovarali o aktuelnim bezbednosnim pitanjima, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

-Sergej Šojgu potvrdio je svom britanskom kolegi spremnost da razgovara o svim aktuelnim bezbednosnim pitanjima i na osnovu principa reciprociteta predložio je da se pregovori održe u Moskvi, u bilo koje vreme koje odgovara britanskom ministru odbrane, navodi se u saopštenju.

U svom obraćanju Šojgu je podsetio Volasa „da su strane pokazale mogućnost za vođenje konstruktivnog dijaloga tokom posete ruske delegacije Londonu 2013. godine“, gde su održani pregovori ministara spoljnih poslova i ministara odbrane u formatu „2+2“.

- Obnavljanje kontakata u duhu dobronamernosti između Rusije i Velike Britanije doprineće smanjenju tenzija u Evropi, istakao je Šojgu u pismu britanskom kolegi.

Podsetimo, ranije je ministar odbrane Velike Britanije Ben Volas tokom izlaganja u parlamentu pozvao ruskog kolegu Sergeja Šojgua da poseti London, istakavši da je britanska strana spremna da razmatra pitanja koja se tiču opšte bezbednosti i da vodi razgovore u pozitivnom duhu.

Bonus video

24sedam

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti