Lukašenko: Ne daj Bože da bude rat, svi će njime biti pogođeni

21.01.2022

16:02

0

"Pamtimo kakav je rat bio kod nas pre 70 godina"

Lukašenko: Ne daj Bože da bude rat, svi će njime biti pogođeni
Nikolay Petrov/BelTA Pool Photo via AP

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko je izjavio da želi ne samo kao predsednik zemlje, već i kao predsedavajući Vrhovnog državnog saveta Savezne države, da naglasi da Belorusija i Rusija ne žele rat.

- Mislim da će me razumeti i rukovodstvo Rusije. Ono što ću reći, verovatno, će biti u skladu sa njihovom pozicijom. Mi ne želimo rat. Ne samo što je on loš, on je užasan za sve ljude, a ne samo za vojnike. Ne daj Bože da bude rat, svi će njime biti pogođeni. Zato ne želimo da ratujemo. Još jedan razlog je jer pamtimo kakav je rat bio kod nas pre 70 godina, rekao je predsednik Belorusije, prenosi Belta.

Podsetimo, Rusija i Belorusija potpisale su sporazum o osnivanju Savezne države 8. decembra 1999. Do 20. godišnjice potpisivanja ovog dokumenta formirana je radna grupa za izradu industrijskih smernica.

Moskva i Minsk su ih zatim preformatirali u savezne programe za integraciju. Većina je isplanirana do 2025. godine, a neke do 2027. godine. I u Moskvi i Minsku više puta su naglašavali da saveznim programima nedostaju politička pitanja vezana za gubitak suvereniteta.

Bonus video
24sedam

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti