Dragi: Nevakcinisani odgovorni za zdravstvenu krizu

10.01.2022

22:50

0

Italijanska Vlada je prošle nedelje učinila vakcinaciju obaveznom za sve starije od 50 godina

Dragi: Nevakcinisani odgovorni za zdravstvenu krizu
AP21304591115490 - Copyright AP Photo/Andrew Medichini

Mali broj Italijana koji odbija da se vakciniše protiv kovida 19 u velikoj meri je odgovoran za nastavak zdravstvene krize, izjavio je danas italijanski premijer Mario Dragi.


Italijanska Vlada je prošle nedelje učinila vakcinaciju obaveznom za sve starije od 50 godina u pokušaju da ublaži pritisak na svoje bolnice zbog porasta broja novozaraženih, preneo je Rojters.

- Nikada ne smemo da izgubimo iz vida činjenicu da je vecćina problema koje danas imamo zato što ima nevakcinisanih ljudi - rekao je Dragi na konferenciji za novinare.

- Po ko zna koji put pozivam sve one Italijane koji još nisu vakcinisani da to urade i da dobiju treću dozu vakcine - istakao je on.

Ministar zdravlja Roberto Speranca rekao je da je 89,4 odsto svih starijih od 12 godina primilo najmanje jednu dozu vakcine, ali da nevakcinisani čine dve trećine svih pacijenata sa kovidom na odeljenjima intenzivne nege.

Vršeći dodatni pritisak na ljude da se vakcinišu, danas su stupila na snagu nova ograničenja koja zabranjuju onima koji još nisu vakcinisani da ulaze u barove i restorane ili da koriste javni prevoz.

Od novog pravila biće izuzeti samo oni koji su se nedavno oporavili od kovida 19.


Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike