Horor u kanjonu: Stenčuga se urušila, pala na čamce! Čak 20 nestalih, šestoro mrtvih (VIDEO)

09.01.2022

07:26

0

Na dramatičnim videosnimcima objavljenim na društvenim mrežama se vidi tačan trenutak kada se kamena masa odvojila i pala na tri čamca

Horor u kanjonu: Stenčuga se urušila, pala na čamce! Čak 20 nestalih, šestoro mrtvih (VIDEO)
nesrećša - Copyright printscreen/youtube/ Meteored

Najmanje šest osoba je poginulo, a devet je teško povređeno kada je velika sena pala na motorne čamce ispod vodopada na jugoistoku Brazila.

Kameni blok se iznenada se odvojio od zida kanjona i srušio na više čamaca, pri čemu je izazvao ogromni talas iznad jezera Furnas u državi Minas Gerais, saopštila je u subotu lokalna vatrogasna služba.

Na dramatičnim video snimcima objavljenim na društvenim mrežama se vidi tačan trenutak kada se kamena masa odvojila i pala na tri čamca.

Vide se uspaničeni turisti kako viču dok veliki deo stene pada u vodu. Najmanje jedan čamac je tom prilikom potonuo, a drugi su odjurili.

Vatrogasci su potom saopštili da tragaju za 20 osoba za koje se veruje da su nestale. Iz dva čamca spasene su 24 osobe, rekao je portparol vatrogasne službe Pedro Aihara.

-Jedna je osoba u teškom stanju u bolnici sa povredama glave i lica. Još 23 osobe su zbrinute zbog lakših povreda- rekao je Aihara.

Obilne kiše su padale poslednjih dana na jugoistoku Brazila, pa se pretpostavlja da je to uticalo na odavajanje stene.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike