Novi crni rekord! U Francuskoj registrovano rekordnih oko 335.000 novih slučajeva korona virusa

05.01.2022

18:52

0

Francuski predsednik Emanuel Makron ranije danas je rekao da želi da "razljuti" nevakcinisane ljude tako što će im život toliko zakomplikovati, kako bi na kraju popustili i primili vakcinu

Novi crni rekord! U Francuskoj registrovano rekordnih oko 335.000 novih slučajeva korona virusa
covid korona bolnica (1) - Copyright Zoltan Balogh/MTI via AP)

U protekla 24 sata u Francuskoj je registrovano rekordnih oko 335.000 novih slučajeva korona virusa u momentu dok se zemlja bori protiv petog talasa pandemije.

Tokom sednice Parlamenta, ministar zdravlja Olivije Veran izneo je nove epidemiološke podatke i dodao da je i broj preminulih pacijenata u porastu, prenosi agencija Rojters.

Za protekla 24 sata, u zemlji je registrovano 246 smrtnih slučajeva i 332.252 slučaja zaraze.

Kako se navodi, ukupan broj pacijenata sa kovidom-19 u bolničkim jedinicama intenzivne nege (ICU) iznosio je 3.695, što je najveći broj od kraja maja.

Francuska podržava jačanje svog programa vakcinacije protiv COVID-19 kako bi se izbeglo preduzimanje novih drastičnih ograničenja u cilju sprečavanja širenja virusa.

Francuski predsednik Emanuel Makron ranije danas je rekao da želi da "razljuti" nevakcinisane ljude tako što će im život toliko zakomplikovati, kako bi na kraju popustili i primili vakcinu.

On je u intervjuu za list "Parizjen" (Le Parisien) nazvao nevakcinisane ljude neodgovornim i nedostojnim da bi se uopšte smatrali građanima. 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike