Bajden jedva dočekao da Trampu "gurne prst u oko": Bela kuća se oglasila saopštenjem!

05.01.2022

07:20

0

Najava iz Bele kuće je stigla neposredno nakon što je bivši predsednik SAD Donald Tramp najavio da otkazuje svoju konferenciju za novinare povodom prve godišnjice

Bajden jedva dočekao da Trampu "gurne prst u oko":  Bela kuća se oglasila saopštenjem!
profimedia-0647407049 - Copyright Profimedia

Predsednik SAD Džozef Bajden sutra će obeležiti prvu godišnjicu napada na Kapitol hil i odati počast hrabrosti policajaca, saopšteno je iz Bele kuće.

Najava iz Bele kuće je stigla neposredno nakon što je bivši predsednik SAD Donald Tramp najavio da otkazuje svoju konferenciju za novinare povodom prve godišnjice napada na zdanje američkog Kongresa koja je trebalo da bude održana 6. januara uveče na njegovom imanju Mar-a-Lago na Floridi.

Bivši predsednik je osudio rad istražnog odbora Predstavničkog doma koji nastavlja sa radom i juče je objavio dopis u kom traži saradnju voditelja Foks Njuza Šona Henitija, koji je danima uoči tragičnih događaja na Kapitol hilu razmenjivao poruke sa Trampom i njegovim šefom kabineta Markom Medouzom.

U Trampovom saopštenju se navodi da otkazuje konferenciju za novinare "u svetlu potpune pristrasnosti i nepoštenja istražnog odbora demokrata, dvojice propalih republikanaca i medija koji šire lažne vesti".

Tramp je najavio da će se umesto toga dana pozabaviti tim pitanjem na skupu zakazanom za 15. januar.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike