Šokantan nastavak slučaja "Kuomo": Istraga zaključila da je uznemiravao 11 žena, tužilac ne pokreće postupak!

04.01.2022

21:40

0

Kuomo, demokrata koji je vodio Njujork čitavu deceniju podneo je ostavku u avgustu nakon što je istraga zaključila da je seksualno uznemiravao 11 žena, od kojih su većina bile državne službenice

Šokantan nastavak slučaja "Kuomo": Istraga zaključila da je uznemiravao 11 žena, tužilac ne pokreće postupak!
Profimedia

Tužilac okruga Albani u Njujorku Dejvid Soares neće podneti tužbu za seksualni zločin protiv bivšeg guvernera države Njujork Endrua Kuoma, rekavši "da ne može da dokaže elemente zločina van razumne sumnje".

Soares je u saopštenju naveo da je njegova kancelarija istražila pritužbu bivše pomoćnice Kuoma Britani Komiso i da je utvrdila da je ona kooperativna i kredibilna, preneo je Rojters.

Ja, kao i većina Njujorčana i dalje sam duboko uznemiren optužbama poput ovih, navodi se u Soaresovom saopštenju.

Ovakvom ponašanju nije mesto ni u vladi ni na bilo kom radnom mestu, dodao je on.

Kuomo, demokrata koji je vodio Njujork čitavu deceniju podneo je ostavku u avgustu nakon što je istraga zaključila da je seksualno uznemiravao 11 žena, od kojih su većina bile državne službenice.

Komisova, tadašnja Kuomova pomoćnica u ranim 30-im, rekla je da joj je Kuomo (64) dodirivao grudi u rezidenciji u Albaniju 2020.

Njen advokat Brajan Premo rekao je za "Albani tajms junion", koji je prvi izvestio o odluci okružnog tužioca, da ona namerava da pokrene građansku parnicu protiv Kuoma.

24sedam

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti