Recept dana: Sultanova slatka sarma – orijentalna rapsodija ukusa ulepšaće vam dan i zasladiti jul
Jedna od prednosti ovog preukusnog kolača je i to što nećete uključivati rernu
Ljubitelji slatkiša sada imaju priliku da probaju nov kolač koji nosi neobičan naziv – sultanova slatka sarma ili paša lokum. Ovo je jedna apsolutno fantastična poslastica, sva je od krema i veoma dekorativna.
Orijentalni kolač postaće vaš favorit jer em je predivnog ukusa, em se brzo priprema, em, što je najbitnije, može odmah da se jede.
Sastojci:
- 1/2 l mleka
- 1 vanilin šećer
- 100 g šećera
- 30 g gustina
- 30 g brašna
- 50 g čokolade
- 50 g maslaca
- 100 g slatke pavlake ili šlaga
- 70 g kokosa
Način pripreme:
1. Brašno i gustin izmešajte. U mleko dodajte šećer i vanilin šećer, pa zakuvajte gustin i brašno.
2. U skuvan vrući krem dodajte maslac i čokoladu, pa dobro ujednačite. Kokos rasporedite po celom poslužavniku 30 x 20 cm, pa vruć krem polako rasporedite preko kokosa.
3. Kašikom izravnajte. Ostavite da se ohladi sat vremena ili pola sata u zamrzivaču. Umutite šlag ili slatku pavlaku, pa rasporedite po ohlađenom pudingu.
4. Isecite na štrafte i uvijajte do pola štrafte u krug, a onda presecite. Desnom rukom držite, a levom rukom nožem presecite.
5. Prvu slatku sarmu ne možete dodatno uvaljati u kokos koji je na dnu, pa nju sklonite na tacnu.
6. Svaku sarmu još malo uvaljajte u kokos koji se nalazi ispod i pospite sa još kokosa.
7. Čuvajte u frižideru do služenja ili odmah služite.
Bon appetit!
Pročitajte još
Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari