Recept dana: Oblak hleb je odlična zamena za hleb, a ne sadrži ugljene hidrate i gluten
Ako vam je nestalo hleba ili ga izbegavate, ovo je receptura za vas
Oblak hleb ili Cloud bread, a može i jednostavno koeto hleb – odličan je recept za gotovo svaku dijetu i vrstu ishrane. Bezbedan za one koji ne konzumiraju gluten i žitarice, a odličan je i za ljude na keto režimu ishrane jer sadrži veoma malo ugljenih hidrata.
Recept uključuje samo tri sastojka i on je osnovna verzija, a ako želite promene i pripremite pizza cloud bread, osnovnim sastojcima treba da dodate još i kašiku italijanskih začina, dve kašike narendane mocarele ili parmezana i dve kašičice sosa od paradajza.
Sastojci:
- 3 jaja
- 60 g krem sira
- prstohvat soli
Priprema
1. Zagrejte rernu na 150 stepeni i obložite veliki pleh za pečenje masnim papirom.
2. Belanca od žumanaca odvojite u dve srednje činije. Dodajte so u belanca i uz pomoć miksera umutite čvrst sneg.
3. Žumancima dodaj krem sir, a zatim ih ručnim mikserom pomešajte dok ne dobijete ujednačenu smesu. Ako pravite smesu za pica cloud hleb – žumancima dodajte kašiku smese italijanskih začina, narendani sir po želji i dve kašičice sosa od paradajza.
4. Nežno dodajte smesu belanaca u žumanca i promešajte je.
5. Kašikom izvadite smesu i oblikujte šest ili osam komada hleba.
6. Pecite dok ne poprime zlatnu boju, 25-30 minuta.
Bon appetit!
možete da pripremite i ovo
Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari