Pet navika koje će poboljšati vaše krhke i lomljive nokte

04.08.2021

11:45 >> 10:08

0

Dobro pogledajte svoje nokte - njihov oblik, kvalitet, da li se listaju, lome... Ukoliko bilo čime od ovoga niste zadovoljni, to znači da treba da promenite n

Pet navika koje će poboljšati vaše krhke i lomljive nokte
Copyright Pexels

Lepi i negovani nokti su neosporan ukras svake žene i doprinose elegantnijem izgledu njene ruke. Generalno, skloniji smo da više vodimo računa o estetici, nego o zdravlju noktiju.

Naša nokatna ploča se sastoji zapravo od slojeva proteina, koji se zove keratin. Zdravi nokti su glatki, bez neravnina, kao i konzistentni u boji, bez tačkica i dekolorifikacije.

Pročitajte još

Nokti koji su slabi i meki ili preterano lomljivi mogu ukazivati ​​na celokupno zdravlje te mogu biti znak neke bolesti. Vrlo je važno da noktima pružimo ljubav, negu i pažnju. Većinu vremena, recimo dok otvaramo limenku ili peremo sudove zanemarujemo štetu koju nanosimo noktima.

Izuzetno je važno negovati svoje nokte i pobrinuti se da budu jaki i zdravi.

1. Hidrirajte svoj organizam

Ako ne pijete dovoljno vode svaki dan, telo ne dobija dovoljno tečnosti, to može da dovede do toga da vam nokti postanu krhki i lako se slome. Stoga, kako biste osigurali zdrave i jake nokte, svakako povećajte dnevni unos tečnosti pijući dovoljno vode.

Pexels

2. Neka vam nokti budu kratki

Kad imate jako duge nokte, veća je verovatnoća da će pući ili da će se slomiti. Zato je uvek bolje imati kraće nokte kako biste održali njihovu snagu i zaštitili ih od oštećenja.

Pexels

3. Higijena noktiju

Veoma je važna dobra i pravila higijena samih noktiju – sterilan pribor koji samo vi upotrebljavate, kao i pravilno turpijanje noktiju.

4. Izbegavajte veštačke nokte

Naravno, gel ili akrilni nokti izgledaju glamurozno i ​​elegantno, ali to slabi vaše nokte. Stoga izbegavajte gel ili akril što je više moguće kako biste osigurali da vaši nokti ostanu zdravi i da ne oslabe.

Pexels

5. Hidratacija nokta

Kako bi vaši nokti ostali hidrirani, koristite kremu za ruke što je više moguće. Stalna izloženost vodi ili određenim sredstvima za čišćenje može oslabiti vaše nokte pa se preporučuje mazanje kremom što češće.

Uz ovih pet navika lako ćete osnažiti krhke i lomljive nokte, a pored navedenog poštujte i sledeće:  ne secite svoje zanoktice, ne grickajte nokte i ne koristite grube metalne turpije.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike