Bjuti trikovi koje svaka žena treba da zna: Sve što vam je potrebno, već imate kod kuće

28.06.2022

18:01

0

Autor: Z.A.S.

Nema potrebe da plaćate dubinsko pranje kose, kad to možete i sami da uradite kod kuće i to uz pomoć jednog prilično jeftinog proizvoda

Bjuti trikovi koje svaka žena treba da zna: Sve što vam je potrebno, već imate kod kuće
pexels-andrea-piacquadio-3785802 (1) - Copyright Pexels

Mnoge žene smatraju da je za lep i negovan izgled potrebno mnogo novca, a to zapravo uopšte nije tako. Potrebno je samo da znate kako da iskoristite određene proizvode koje već imate u kući.

Isprobajte nekoliko malih bjuti trikova koji možda nisu takvi da će promeniti nešto iz korena, ali će vam zaista biti od pomoći.

Rumenilo i labelo

Pokušajte da uparite karmin i rumenilo. Tačnije, da ih kupite tako da budu slične boje. Međutim, u slučaju da nemate odgovarajuću nijansu karmina, rumenilo će spasiti stvar. Sve što je potrebno jeste da malo rumenila u prahu ili kamenu nanesete na usne i da zatim preko stavite labelo. Dobićete lepu boju koja će dugo trajati na ustima.

Jabukovo sirće i hladna voda

Svi koristimo preparate za stilizovanje, a to dovodi do toga da se ostatak preparata nagomila, jer ne može u potpunosti da se opere, tj. ispere iz glave prilikom šamponiranja.

Pexels
 

U tom slučaju iskoristite jabukovo sirće koje je prilično jeftino a efikasno rešenje za dubinsko čišćenje kose. Nanesite ga nakon pranja, a zatim ga isperite hladnom vodom. Kosa će vam postati lepršava i sjajna. Ovo možete da primenite kad god osetite da vam je kosa kruta, teška i bez sjaja.

Vazelin i parfem

Nisu svi parfemi postojani i često brzo izvetre sa kože. Rešenje je vrlo jednostavno - nanesite ga na kožu, a nakon toga samo stavite malo vazelina na to mesto i utrljajte ga. Videćete koliko će miris biti postojaniji.

Pixabay
 

Maslinovo ulje

Verovali ili ne, ali uz pomoć maslinovog ulja skinućete i najuporniju šminku i to na potpuno zdrav naći. Potrebno je da vatu natopite maslinovim uljem i njome pređete preko lica. Postupak ponavljajte, sve dok vata ne postane potpuno čista.

Pored toga, maslinovo ulje možete da nanesete i direktno na lice, usta i oči, a da ga zatim dobro umasirate i skinete vatom. Njime možete da skinete čak i vodootpornu maskaru, a hidriraćete, ne samo kožu, već i trepavice.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike