Nemojte da bacate svoj stari frižider: Dobro će doći za roštiljanje u bašti

05.11.2021

12:20

0

Roštiljanje sa društvom znači zagarantovanu zabavu, a društvo znači puno ohlađenog pića na jednom mestu

Nemojte da bacate svoj stari frižider: Dobro će doći za roštiljanje u bašti
michal-matlon-m59GDq0pMfY-unsplash - Copyright Unsplash

Za sezonu roštiljanja treba se pripremiti na vreme, a srećnici koji imaju dvorište uvek će moći da uživaju u ovom zadovoljstvu.

Ipak, nadamo se da će za neko vreme stvari širom sveta krenuti na bolje i da ćemo moći da provodimo vreme na roštilju u velikom društvu.

Šta kažete na prenosivi hladnjak za piće? I veliki u koji može da stane mnogo leda i još više flaša?

Ako imate stari frižider koji ne koristite, a on samo stoji u vašem podrumu ili garaži, pogledajte ovaj fantastičan projekat o tome šta možete da uradite sa njim.

Sve što vam treba je nekoliko dasaka, mogu i one sa paleta i malo posla, a za dva dana možete pripremiti praktičan hladnjak za piće. Takav hladnjak radi bez struje, njegove debele zidove koristimo kao izolaciju kako bi unutra bila niža temperatura.

Prvi korak

Na početku ovog projekta potrebno je da uklonite svu elektroniku, kablove i rashladni uređaj sa freonom. Nakon ovog koraka, ispostavilo se da će frižider biti pun rupa na zadnjem zidu, koji će nakon uklanjanja biti dno frižidera. Dakle, sve ove rupe treba da budu obezbeđene. Na kraju krajeva, kockice leda ćemo držati u frižideru da ohladimo piće, tako da ne želimo da voda iz otopljenog leda curi iz frižidera bez naše kontrole.

Od najveće rupe, dobra je ideja da napravite liniju sa ventilom kako biste mogli da ispustite otopljenu vodu iz leda posle zabave.

Dve stvari, uklanjanje freonskog hladnjaka i hidroizolacija su verovatno najteži poslovi u celom ovom projektu.

Sledeći koraci

Iz unutrašnjosti frižidera uklonite sve pokretne delove - police na vratima i fioke iznutra. Police mogu poslužiti za odvajanje asortimana koji ćemo hladiti.

Ako je vaš frižider beo, dobra ideja je da ga prefarbate tako da se boja ne vidi ispod drveta.

Zatim sve što treba da uradite je da ugradite ručke za poklopce, točkove na dnu kako biste olakšali pomeranje frižidera i eventualno tablu na kojoj ćemo pisati šta služimo.

Mali frižider se može napraviti i kao hladnjak za čuvanje pića tokom okupljanja na roštilju

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Handimania

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike